Долната камара на руския парламент, Държавната дума, единодушно одобри в

...
Долната камара на руския парламент, Държавната дума, единодушно одобри в
Коментари Харесай

Русия забранява рекламите по сайтове на чуждестранни агенти

Долната камара на съветския парламент, Държавната дума, единомислещо утвърди в сряда законопроект, забраняващ рекламата в изявления от " задгранични сътрудници ", предава " Ройтерс ".

Новият закон ще забрани на всички съветски жители и компании да слагат реклами в уеб страници, блогове, обществени мрежи или всевъзможни други запаси, до момента в който тя навлиза в третата година от войната в Украйна.

Вячеслав Володин, ръководителят на Думата и непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, сподели, че з аконът ще укрепи сигурността на Русия , защото тя се насочва към третата година от войната в Украйна.

" Много от негодниците, получили тези пари, не крият, че са ги употребявали за финансиране на киевския нацистки режим , който убива нашите бойци, офицери и цивилни ", сподели Володин. " Приемането на закона ще приключи тази процедура.

Законопроектът също по този начин не разрешава на избрани задгранични сътрудници да слагат свои лични " рекламни материали " , което се санкционира с санкции и до две години затвор за наново нарушаване. Рекламодателите могат да понесат наказания, достигащи до 300 000 рубли (3000 евро).

Журналистката Катерина Гордеева, която води едно от най-популярните съветски излъчвания в YouTube с 1,64 милиона клиенти , написа в приложението за известия Telegram, че стопира работата си заради закона.

" Вече няма да можем да работим както преди ", сподели Гордеева. " Разбира се, че ще търсим излаз.

През 2012 година Русия одобри първия си закон за задграничните сътрудници , който носи отрицателна конотация от руската ера и задължава както лицата, по този начин и организациите да се разпознават като задгранични сътрудници в обществените медии и в други изявления, както и ги излага на тежки условия за финансова отчетност.

Кремъл, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година, маркирайки видни писатели, учени, предприемачи и самостоятелни новинарски организации с етикета. Антикорупционната група " Вьорстка " на рецензия на Кремъл Алексей Навални, , беше избрана през 2019 година за задграничен сътрудник.

Около, съгласно самостоятелното осведомително издание Vyorstka, което единствено по себе си е " задграничен сътрудник ". Повече от 20% сега са изправени пред наказателно гонене, съгласно данни, оповестени от групата в сряда.
 Погребват Алексей Навални на 1 март
Погребват Алексей Навални на 1 март

Опелото за Навални ще бъде отслужено в Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР