Долната камара на италианския парламент гласува доверие на правителството на

...
Долната камара на италианския парламент гласува доверие на правителството на
Коментари Харесай

Засега италианското правителство има парламентарна подкрепа

Долната камара на италианския парламент гласоподава доверие на държавното управление на Джузепе Конте с 321 гласа " за ", 259 " срещу " и 27 " въздържал се ". Гласуването беше очевидно и поименно - всеки народен представител излизаше пред президентската пейка и обявяваше решението си на глас. Конте напусна залата на Камарата незабавно щом гласуването стартира, оповестява италианската организация АНСА, представена от БГНЕС.
Премиерът на Италия изиска поддръжка от " проевропейското пространство: демократично, известно, социалистическо ". Опозицията в правосъдната зала прикани за оставка.
 Италия стана първата страна в Европейския съюз, достигнала 1 милион имунизирани Италия стана първата страна в Европейския съюз, достигнала 1 милион имунизирани
Италианският министър председател Джузепе Конте издаде през днешния ден декрет, удължаващ рестриктивните мерки за преодоляване на разпространяването на новия ковид, п...
" Моят апел е доста явен: има прецизен и дефиниран политически план, който има за цел да направи страната по-модерна и да приключи доста промени и промени, които към този момент са в развой ", разяснява Конте.
" Бъдещето на страната зависи от избора, които всеки ще реши да направи в този миг ", сподели той преди гласуването да стартира.
Абсолютното болшинство в Камарата се реализира при 315 гласа, с един по-малко от 316, които нормално се изискват. Кворумът е понижен заради оставката на Пиер Карло Падоан, който напусна Народното събрание на 4 ноември предходната година, с цел да заеме поста в борда на " Уникредит " и към момента не е сменен с различен народен представител.
Правителството на Конте беше на ръба на оставката заради отдръпването от ръководещото болшинство на дребната партия на някогашния министър председател Матео Ренци " Италия вива ". Заради това трябваше да се обясни има ли държавното управление парламентарна поддръжка. Днес, 19 януари, процедурата ще бъде повторена в горната камара - Сената, където поддръжката на болшинството не е обезпечена.
 Италия удължава локдауна до 5 март Италия удължава локдауна до 5 март
Италианският министър-председател Джузепе Конте издаде в петък нов декрет за удължение на националния локдаун за ограничение на коронав...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР