Долната камара на германския парламент одобри мащабен пакет за защита

...
Долната камара на германския парламент одобри мащабен пакет за защита
Коментари Харесай

Германският парламент одобри цена за въглеродни емисии и по-скъпи самолетни билети

Долната камара на немския парламент утвърди огромен пакет за отбрана на климата, който цели да подсигурява, че Германия ще реализира задачите си за 2030 година за понижаване на излъчванията от парникови газове, съобщи " Ройтерс ".

Проектозаконът включва въвеждане на цена за въглеродни излъчвания в превоза и отоплителните браншове като част от по-широк пакет от ограничения, които целят справяне с климатичните промени, отбелязва " Асошиейтед прес ". Депутатите гласоподаваха през днешния ден също по този начин и в поддръжка на нарастването на цените за самолетни билети за вътрешни полети и полети в Европа.

Пакетът, контрактуван след месеци пазарлъци сред консерваторите на канцлера Ангела Меркел и нейните съдружни сътрудници социалдемократите, към този момент бе подложен на критика като непълен в оглед на незабавните провокации, провокирани от климатичните промени.

Министърът на околната среда Свеня Шулце сподели, че ограниченията, които задължават министерствата да подхващат спомагателни стъпки за понижаване на излъчванията, в случай че Германия изостава от климатичните си цели, запълват огромна дупка в немската законодателна рамка. Германия, най-голямата европейска стопанска система, желае да понижи излъчванията на парникови газове до 2030 година с 55% от равнищата през 1990 година

" Ако се отделя прекалено много въглероден диоксид, би трябвало да вземем незабавни ограничения, с цел да реализираме задачите си за 2030 година ", сподели тя пред кореспонденти след гласуването.

Пакетът включва също по този начин скица за ценообразуване на въглеродните излъчвания, по-големи тласъци за пазаруване на електрически автомобили, по-високи пътни такси за камиони от 2023 година, спомагателни такси за вътрешни полети и проекти за вложение на средства в жп оператора Deutsche Bahn, показва " Ройтерс ".

Учени и икономисти считат, че въвеждането на цени за въглеродни излъчвания ще бъдат ефикасен метод да накарат фирмите и потребителите да не употребяват мощно замърсяващи околната среда източници на сила като въглища, нефт и природен газ.

За да балансира увеличените разноски, законопроектът включва данъчни облекчения за хората, които постоянно пътуват сред работното си място и дома, и тези, които влагат в възстановяване на изолацията на домовете си.

Първоначалната цена от 10 евро на звук излъчвания въглероден диоксид от отопление и превоз беше избрана от опозиционната Зелена партия като прекомерно ниска.

Зелените се заканиха да употребяват мощната си позиция в горната камара на Народното събрание и в провинциалните държавни управления, с цел да затегнат някои аспекти на закона, които са от тяхната подготвеност.

Пакетът бе подложен на критика и от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", съгласно която той ще коства работните места на стотици хиляди хора. " Карането на кола ще стане привилегия на богатите ", сподели нейният народен представител Марк Бернхард.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР