Долната камара на френския парламент (Националното събрание) прие с голямо

...
Долната камара на френския парламент (Националното събрание) прие с голямо
Коментари Харесай

Франция затяга правилата за предоставяне на убежище

Долната камара на френския парламент (Националното събрание) одобри с огромно болшинство противоречив закон, с който се стягат разпоредбите за даване на леговище, оповестява " Ройтерс ".

Законът мина след бурни диспути, които за първи път провокираха пропукване на единството в редиците на партията на президента Еманюел Макрон.

Законът беше признат с 228 гласа " за ", 128 депутати гласоподаваха " срещу ", а 24-ма се въздържаха. Законът в този момент би трябвало да бъде утвърден и от горната камара на Народното събрание (Сената).

Новото законодателство планува да се удвои до 90 дни времето за задържане на незаконни мигранти, понижават се периодите за подаване на молби за леговище и дефинира наказване от една година затвор и санкции за незаконно секване на границите.

Законът, който беше остро подложен на критика от правозащитни организации и от левите партии, е основен тест за единството в центристката партия на Макрон " Република, напред! ".

Един народен представител от президентската партия гласоподава срещу текста, а 14 се въздържаха.

Преди гласуването ръководителят на парламентарната група Ришар Феран предизвести, че гласоподаване " въздържал се " ще бъде възприето като дребно провинение от партийното управление, само че гласоподаване срещу ще се счита за " смъртен грях ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР