Долната камара на френския парламент гласува да разреши на правителството

...
Долната камара на френския парламент гласува да разреши на правителството
Коментари Харесай

Франция удължава до другото лято действието на COVID паспорта

Долната камара на френския парламент гласоподава да позволи на държавното управление да употребява здравен пропуск за битка с COVID-19 до 31 юли 2022 година , т.е. много след президентските избори, планувани за април.

Въведен напълно през август, пропускът ще е нужен за присъединяване в нормално рутинни аспекти на живота във Франция, като да вземем за пример да изпиеш кафе в кафене, да посетиш музей или да пътуваш с междуградски трен , заяви Агенция Франс Прес.

Здравната карта се генерира посредством QR код или посредством цялостен курс имунизации, или посредством неотдавнашен негативен тест за вируси, или посредством възобновяване от COVID-19. С истемата е една от най-строгите в Европа , само че след въвеждането ѝ ежеседмичните митинги понижиха.

Долната камара на Народното събрание утвърди предлагането със 118 против 89 гласа с поддръжката на центристкото болшинство, следено от президента Еманюел Макрон, преодолявайки възраженията на горната камара на Сената, следена от десницата.

Опозицията упрекна държавното управление, че се пробва да измести въпроса оттатък президентските избори, на които се чака Макрон да се стреми към преизбиране, само че държавното управление настоя, че то е належащо в миг, когато СЗО бие паника за нова вълна в Европа.

Анализаторите считат, че тази политика е била сполучлива за Макрон, защото е насърчила хората, които се двоумят дали да се имунизират, да се имунизират и да запазят равнищата на заразяване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР