Долната камара на чешкия парламент даде на правителството право да

...
Долната камара на чешкия парламент даде на правителството право да
Коментари Харесай

Чехия удължи извънредното положение, Словакия затяга мерките срещу коронавируса

Долната камара на чешкия парламент даде на държавното управление право да удължи до 23 декември изключителните компетенции поради неотслабващата пандемия от ковид, съобщи Ройтерс.

Това е по-кратък интервал от поискания от държавното управление, което настояваше за нов 30-дневен интервал след приключване на настоящия на 12 декември. Предложението за скъсяването му пристигна от крайнолявата комунистическа партия, която поддържа държавното управление на Андрей Бабиш, и получи задоволително гласове, с цел да бъде признато.

Мярката се постанова единствено седмица откакто държавното управление облекчи някои ограничавания, разрешавайки отваряне на магазините и заведенията за хранене, които от октомври бяха затворени. Това обаче докара до ново повишение на данните за заболеваемостта. За последните 24 часа бяха регистрирани 6402-ма новозаразени, което е пик от 24 ноември насам и растеж с 554 по отношение на през вчерашния ден.

Така общият брой на инфектираните в страна с население от 10,7 милиона доближи 563 333. От тях 493 946 са оздравели. Броят на умрелите се усили за деня с още 90, достигайки 9226, утроявайки се след края на октомври. Осезаемо стартира да пораства и броят на приетите в болница след един сензитивен спад, и през вчерашния ден доближи 4326. На домашно лекуване са 60 161 души.

Тази седмица държавното управление още веднъж стегна някои ограничения, което е удар по бизнеса преди коледните празници. Работното време на заведенията за хранене и питейните заведения беше понижено от 22 до 20 ч. Забранена бе потреблението на алкохол навън. Някои притежатели на заведения намерено се опълчиха и обявиха, че ще бойкотират новото ограничаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР