Парковите рейнджъри предизвикаха полемика с вирусна снимка, направена в Долината на смъртта: „Просто искам да знам защо се усмихват“

...
Долината на смъртта в Калифорния се доближи до рекордните температури
Коментари Харесай

Долината на смъртта в Калифорния се доближи до рекордните температури през юли, привличайки тълпа от развълнувани туристи и дори рейнджъри — но коментаторите на много гледана публикация в Reddit бяха много по-недоволни от събитието.

Публикацията, която беше споделена на r/facepalm, е снимка на двама усмихнати паркови рейнджъри до голям дисплей с термометър което показа температурата в парка, когато достигна 132 градуса. Надписът на публикацията гласи: „Това е като динозаврите да се снимат с астероид.“

Националната паркова служба посочва Националния парк Долината на смъртта като най-големия от националните паркове извън Аляска с над три милиона акра площ пустиня и солени равнини. Yahoo News съобщи, че това се смята за най-горещото място на Земята с рекордно висока температура от 134 градуса, измерена през 1913 г.

Средната температура на Земята се повишава поради замърсяването на въздуха в атмосферата, което улавя топлината . Експертите прогнозират, че може да ни очакват най-горещите температури в историята през следващите пет години.

Като се имат предвид тези условия, не е изненадващо, че Долината на смъртта отново се доближи до рекордната си температура тази година, падайки едва до 132 градуса, съобщи Yahoo News.

Въпреки предупрежденията на уебсайта на Службата за национални паркове, които съветват да не се правят разходки в Долината на смъртта през лятото, посетителите се стичаха към парка, за да станат свидетели на жегата, съобщи Yahoo News.

Топлинният стрес от престой в изключително гореща среда е опасен. Може да причини дехидратация и топлинен удар, както и да влоши съществуващите здравословни проблеми.

Експертите прогнозират, че все повече и повече райони по света ще започнат да изпитват опасни горещини благодарение на променящия се климат. Докато влагата, съчетана с топлина, е още по-трудна за справяне, сухата топлина, подобно на условията в Долината на смъртта, създава свои собствени проблеми.

Ето защо някои Redditors посочиха, че тази гореща вълна едва ли е нещо, което да се празнува .

„Просто искам да знам как се усмихват“, написа един потребител.

„Те трябва да са някакви свръхчовеци, за да не бъдат мокри в пот“, каза друг Redditor .

„Те не са напоени с пот поради точно същата причина, която прави сухата топлина толкова невероятно опасна“, коригира друг потребител. „Сухата топлина означава, че потта ви се изпарява моментално. Това идва с цената на просто да ви убие от дехидратация изключително бързо... Ако нямате сянка и вода, просто сте мъртви.“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готино новини и готини съвети, които улесняват да си помогнете, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР