Долината на смъртта е най-сухият национален парк в Съединените щати,

...
Долината на смъртта е най-сухият национален парк в Съединените щати,
Коментари Харесай

Най-сухият и горещ национален парк в Америка все още е затворен - но не заради причината, която си мислите

Долината на гибелта е най-сухият народен парк в Съединените щати, в който падат приблизително към 2,2 инча дъжд годишно. Тя се счита и за най-горещото място на Земята.

Така че може да е малко шокиращо да научите, че паркът е затворен повече от две седмици - само че не от всички тези несъразмерни горещини, които изтърпяхме това лято. Виновни за това са дъждовните останки от урагана Хилари.

На 20 август във Фърнайс Крийк в Долината на гибелта са измерени към 2,2 инча (55,88 мм) дъжд, което го прави най-влажния ден, регистриран за това място, оповестиха от Службата на националните паркове.

Бурята е изсипала толкоз доста дъжд в парк, който получава толкоз малко, че е оставила нежния пейзаж в тежко положение. " По главните пътища в парка са открити обилни вреди, в това число подкопаване и загуба на настилка, а доста пътища са покрити с парчета ", се споделя в известието.

Повторение на вредите от наводненията

Това се случва за втора поредна година. Тогавашните рекордни превалявания през август 2022 година също затвориха парка, до момента в който служащите правиха поправки на пътища, пътеки и уреди.

А в този момент цялата тази работа стартира още веднъж. " Въпреки че всички асфалтирани пътища бяха ремонтирани от вредите от наводненията през 2022 година, към момента има доста работа за извършване в задната част на парка, а тази последна стихия аргументи обилни спомагателни вреди ", обявиха от NPS.

На това затваряне не се вижда краят. На страницата си във Фейсбук в Деня на труда паркът оповестява: " Като се има поради обсегът на последствията от тропическата стихия Хилари и необятно публикуваните парчета по пътищата и областите с развалена настилка, към момента нямаме график по кое време пътищата ще бъдат отворени още веднъж. "

Ако търсите бягство в пустинята в националния парк, националният парк Джошуа Три на юг е отворен. И като увещание за това какъв брой рискова може да бъде пустинната страна, в сряда вечерта там действаше възбрана за пожари.

 Снимка: Ройтерс

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР