Доли Партън замразява остатъците от храната си. Сара Джесика Паркър

...
Доли Партън замразява остатъците от храната си. Сара Джесика Паркър
Коментари Харесай

Как пестят богатите

Доли Партън замразява остатъците от храната си. Сара Джесика Паркър облича децата си с облекла от приятелки, а Уорън Бъфет – един от най-богатите мъже на планетата – заплаща в заведения за бързо хранене с купони.

Това не са просто някакви странности от страна на звездите, а привички, които им оказват помощ да останат богати.

Ето и какви уроци по икономисване можете да научите от тях.

1. Живейте под опциите си

Уорън Бъфет живее в един и същи дом от 50-те години на предишния век. За него той платил към 30 000 $ и въпреки сега да може да си купи остров с имение в него, няма никакво желание да се мести.

2. Купувайте на едро

Американският предприемач и вложител Марк Кюбан наскоро посъветва пред камерата на Vanity Fair феновете да пазарят огромно. Той изясни, че в случай че човек има благоприятни условия, по-добре да купи паста за зъби в огромен размер еднократно, която да му стигне за години, вместо да си взима тубичка всяка седмица.

3. Инвестирайте в рационално возило

Не очаквайте да видите Марк Зукърбърг във Ферари. Според Business Insider създателят на Фейсбук избира да кара остарелия си Volkswagen GTI. Причината – вози добре и гори надалеч по-малко от аления звяр. Да не приказваме, че поддръжката му е стотици пъти по-евтина.

4. Летете в икономична класа

Не единствено, че е по-забавно, само че и надалеч по-евтино. Пример за това е създателят на IKEA Ингвар Кампрад. Той има вяра, че не е наложително да правиш нещо, единствено тъй като можеш да си го позволиш. Първа класа несъмнено си има преимущества, само че стигаш до крайната дестинация толкоз бързо, колкото и седейки в икономичната.

5. Купони

Няма нищо срамно да пазаруваш с купони, даже да можеш да си позволиш да плащаш кеш. Актрисата Кристен Бел го прави и изобщо не се тормози какво мислят останалите за това. Финансовата непоклатимост и разцвет не са свързани единствено с огромни приходи. Трябват и положителни привички и практични решения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР