Доларът завърши февруари със съществен ръст спрямо еврото и фунта

...
Доларът завърши февруари със съществен ръст спрямо еврото и фунта
Коментари Харесай

Доларът изпрати февруари поскъпнал към еврото и паунда

Доларът приключи февруари със значителен растеж по отношение на еврото и фунта стерлинг и релативно постоянен към другите съществени валути.

В четвърт сутринта общата валута се търгува по $1,2191 спрямо $1,2194 при закриване на предходната сесия.

Курсът на английския паунд през днешния ден сутринта е $1,3757 по отношение на срещу $1,3760 ден по-рано.

За целия предходен месец американската валута нарастна във връзка с еврото с 1,7% и по отношение на фунтът стерлинг с цели 3%.

За едно евро през днешния ден на валутния пазар дават 130,18 йени при курс 130,08 йени в края на търговията в сряда.

Японската валута, поскъпнала през февруари във връзка с американската с 2,3%, едва поевтинява в първия ден на март. Доларът през днешния ден сутринта качва курса си до 106,78 йени от 106,68 йени през вчерашния ден.

Доларовият показател ICE, отразяващ динамичността на американската валута по отношение на кошница от 6 съществени международни валути, през днешния ден се повишава с 0,1%. През февруари индикаторът усили цената си с 1,7%, което е неговото първо повишаване от октомври и негов най-значителен растеж то предишния февруари насам.

Вниманието на трейдърите през днешния ден е ориентирано към изявлението на новия началник на Федералния запас пред банковата комисия на Сената. Казаното от Джером Пауъл във вторник пред комитета по финансите в долната камара на американския Конгрес бяха възприети от вложителите като сигнал за по-агресивна парична политика. Това предизвика спад на фондовите пазари и подсилване на $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР