Доларът в понеделник относително поевтинява спрямо еврото и йената на

...
Доларът в понеделник относително поевтинява спрямо еврото и йената на
Коментари Харесай

Доларът отстъпва позиции пред еврото и йената

Доларът в понеделник релативно поевтинява по отношение на еврото и йената на фона на понижението на доходността на американските държавни облигации US Treasuries. Инвеститорите чакат първото изявление пред Конгреса на Съединени американски щати на новия ръководител на Федералния запас Джеръм Пауел.

Миналата седмица от публикуването на протокола от януарското съвещание на Фед стана ясно,, че паричния регулатор не счита да форсира темпото на повишаване на главните лихвени ставки през 2018 година.

Това докара до спад на доходността на US Treasuries, чийто растеж бе една от аргументите за неотдавнашния спад на международните фондови пазари. Но в петък доходността на еталонните 10-годишни облигации спадна до 2,87% годишно.

Днес двойката евро - $ се търгува на равнище $1,2325 спрямо курса $1,2295 при закриване на валутния пазар в петък.

Американската валута се намалява и във връзка с японската - през днешния ден доларът коства до 106,57 йени при 106,89 йени в края на миналата сесия.

Сутринта за едно евро дават 131,34 йени в съпоставяне 131,42 и йени в петък.

Подкрепа за йената дават думите на шефа на Японската централна банка Харухико Курода пред Народното събрание. Той удостовери, че паричният регулатор ще продължи досегашната парично-кредитна политика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР