Доларът спада спрямо еврото, йената и паунда в четвъртък, след

...
Доларът спада спрямо еврото, йената и паунда в четвъртък, след
Коментари Харесай

Доларът губи предимство. Стигна ли пандемията и до САЩ?

Доларът спада по отношение на еврото, йената и паунда в четвъртък, откакто бе доказан първия случай на коронавирусна зараза с незнаен генезис в Съединените щати. Това ускори опасенията за развиване на пандемия, която да засегне съществено международната стопанска система, разяснява Ройтерс.

Златото нараства заради увеличеното търсене на безвредни активи на фона на обстановката с ковид, който продължава да се популяризира в света, сочат данните от днешната търговия.

Американската валута слезе от 10 месечен пик в 112,23 йени, доближат на 20 февруари, като през днешния ден падна с 0,34% до 110,04 йени за $.

Доларът също се отдръпна от тримесечен връх към лирата заради опасения, че комерсиалните договаряния сред Англия и Европейски Съюз са в застой, както и на фона на намаляване на упованията за огромни бюджетни разноски. Фунтът стерлинг нараства през днешния ден сутринта с 0,2% до $1,2932 за един паунд, до момента в който по отношение на еврото спадна с 0,1% до 84,39 пенса за евро.

В същото време еврото се увеличи леко по отношение на американската валута на фона на известията, че немското министерство на финансите обмисля да спре строгите правила по отношение на размера на дълга, с цел да поддържа отслабващата стопанска система на страната. Единната валута набъбна с 0,23% до $1,0913.

Повечето валути се търгуваха в стеснен диапазон, до момента в който търговците с паника следят световното разпространяване на ковид.

Доходността по 10-годишните държавни облигации на Съединени американски щати падна до рекордно ниско равнище за втори ден подред в четвъртък, защото търговците коригираха портфейлите си, с цел да регистрират възходящите опасности за стопански напредък.

На континенталния пазар китайската валута набъбна с 0,1% до 7,0145 юана за $. Китайски представители обявиха, че броят на новите смъртни случаи от вируса е намалял до най-малко от 28 януари, само че към момента има известна степен на неустановеност по отношение на броя на жертвите на епидемията в страната.

Южнокорейските пари спадат с 0,3% до 1 215,84 вона за $ заради нарастване на броя на инфектираните с ковид в страната. Централната банка на страната резервира лихвения % в четвъртък, обратно на предстоящото намаляване на политиката.

Инвеститорите чакат публикуването на американските стопански данни по-късно в четвъртък, в това число за Брутният вътрешен продукт през четвъртото тримесечие.

Цената на априлските фючърси за златото през днешния ден сутринта на борсата Comex в Ню Йорк се повишава с 9,55 $, или 0,58%, до 1,652,65 $ за тройунция. Цената на мартенските фючърси за среброто се покачва с 1,04% до $18,02 за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР