Доларът скочи до нов 34-годишен връх спрямо йената в началото

...
Доларът скочи до нов 34-годишен връх спрямо йената в началото
Коментари Харесай

Доларът достигна 34-годишен връх спрямо йената

Доларът скочи до нов 34-годишен връх по отношение на йената при започване на търговията в четвъртък в Токио, като за малко избута японската валута през това, което се смяташе за основна линия на поддръжка и възкръсване пазарни спекулации, че управляващите в Токио може да се опитат да се намесят.

Доларът се ускори над ¥153 по отношение на $ за първи път от средата на 1990 година – линия, която някои анализатори преди този момент предизвестиха, че може да съставлява „ линия в пясъка ” и да провокира директна интервенция от страна на Япония.

Скоро след този ход заместник-министърът на финансите на Япония по интернационалните въпроси Масато Канда сподели пред кореспонденти, че управляващите няма да изключат никакви ограничения за справяне с несъразмерните ходове в обменния курс.

Но до момента в който сподели, че последните придвижвания са били „ бързи “, Канда не разгласи последното придвижване за „ прекалено “, което съгласно двама основани в Токио търговци може да се преглежда като знак, че рискът от намеса не се е трансформирал доста.

„ Нямам конкр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР