Доларът се понижи под 20-годишния си връх, докато еврото бе

...
Доларът се понижи под 20-годишния си връх, докато еврото бе
Коментари Харесай

Доларът се понижи под 20-годишния си връх

Доларът се намали под 20-годишния си връх, до момента в който еврото бе подкрепено от залозите на ЕЦБ.

Двете валути се обърнаха, откакто търговците започнаха да усилват залозите за свръхголямо покачване на лихвения % от 75 базисни пункта от страна на Европейската централна банка, като в същото време понижиха възможностите за такова от страна на Федералния запас на Съединени американски щати.

Доларовият показател, който мери курса на $ по отношение на кошница от шест валути, в която еврото е с най-голяма тежест, възлезе на 108,65 при започване на деня в Азия, откакто се намали от 109,48 през нощта - равнище, невиждано от септември 2002 година

Еврото се увеличи с 0,08 % до 1,00045 щатски $, удължавайки растежа си от 0,32 % в понеделник, който беше най-големият му от съвсем три седмици, откакто през последната седмица не съумя да се задържи над паритета.

" Еврото откри известна непоклатимост наоколо до паритета благодарение на известията, че на срещата на ЕЦБ през септември може да се чака покачване със 75 б.т. ", съобщи Шон Калоу, валутен пълководец в Westpac в Сидни.

" Но доходността на еврото остава непривлекателна, а задълбочаващата се газова рецесия в Европа значи, че по-агресивни покачвания на ЕЦБ единствено биха задълбочили рецесията. Очакваме EUR/USD да доближи нови 20-годишни минимуми през идващите дни, като идната явна цел е 0,98 ".

Търговците виждат по-добри от 50% шансове за 75 б.т. от страна на ЕЦБ на 8 септември, откакто парадът от оратори на ЕЦБ на годишния симпозиум на Фед в Джаксън Хоул поддържа тезата за огромно покачване, заяви " Ройтерс ".

За съпоставяне, залозите за нарастване със 75 б.т. от страна на Фед на 21 септември, въпреки и по-високи - 70%, отстъпиха от 75% в понеделник.

Месечните данни за работните места в Съединени американски щати, които се чакат в петък, ще бъдат деликатно следени за спомагателни улики по отношение на вероятностите за лихвите.

Еврото бе подкрепено и от отстъплението на европейските цени на природния газ, откакто немският министър на стопанската система Роберт Хабек съобщи, че страната запълва газохранилищата по-бързо от предстоящото. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР