Доларът се покачва в петък благодарение на оптимизма по отношение

...
Доларът се покачва в петък благодарение на оптимизма по отношение
Коментари Харесай

Доларът се покачва. Данъчната реформа на Тръмп мина през Сената

Доларът се повишава в петък с помощта на оптимизма във връзка с данъчните промени в Съединени американски щати. Предложените от Доналд Тръмп промени за понижаване н аналозите преодоляха обилни бариери, доколкото Сената на Съединени американски щати утвърди проектобюджета на страната за 2018 година.

Американската валута нараства през днешния ден сутринта до 113,21 йени за $, като преди този момент през нощта означи пик до равнището 113,315 - най-много от 6 октомври насам.

Еврото се намалява в това време с 0,4 % до $1,1807, а фунтът стерлинг губи от цената си също 0,4 % до $1,3106.

Новозеландският $ през днешния ден падна до петмесечен най-малко поради опасенията, че новата ръководеща коалиция ще втвърди политиката във връзка с имигрантите и непознатите вложения.

Според анализатори днешният растеж на $ е поради оптимизма във връзка с реализацията на данъчната промяна, която би дала подтик за стопанската система на Съединени американски щати. Но другояче към дадения миг американската валута не е обект на особено вниманието от страна на пазарите.

Това обаче ще се промени, когато Тръмп разгласи името на своя претендент за поста ръководител на Федералния запас.

В четвъртък в медии се появиха известия, че президентът се спрял на настоящия член на Фед Джеръм Пауъл. Това има отрицателно въздействие върху курс на $, доколкото Пауъл се счита за " гълъб " във връзка с паричната политика.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР