Доларът отслабва във вторник спрямо основните си конкуренти - еврото,

...
Доларът отслабва във вторник спрямо основните си конкуренти - еврото,
Коментари Харесай

Доларът отслабва от мерките на Фед. Злато, паунд и евро печелят

Доларът отслабва във вторник по отношение на главните си съперници - еврото, йената, паунда и други валути на фона на новите стъпки за разхлабване на изискванията за финансиране в резултат на ограниченията на Федералния запас на Съединени американски щати за гарантиране на доларовата ликвидност.

Цената на златото пораства с повече от 1% - до Щатски долар 1,584.05 за тройунция заради същите аргументи.

Американският паричен регулатор показа в понеделник редица стратегии за огромни компании, семейства и дребни предприятия, базирайки се на " големите компликации " пред стопанската система заради пандемията на ковид.

" Изглежда, че сме излезли от етапа, в която е продадено всичко - от акции до безвредни активи като облигации и злато ", споделя Коичи Кобаяши от Mitsubishi Trust Bank.

" Условията за финансиране в долари са малко по-омекотени спрямо предходната седмица, макар че не бих споделил, че всичко е наред. Докато ФРС помпа долари, към момента би трябвало да изчакаме и да забележим дали тези пари ще се влеят във всички краища на стопанската система ", счита специалистът

Днес сутринта общата валута нараства по отношение на американската с 0,76% до $1,0807 за едно евро спрямо курса от $1,0726 за евро ден преди този момент.

Стойността на американската валута във връзка с японската в това време спада с 0,74% до 110,41 йена за $ при 110,23 йени за $ при закриване на търговията в понеделник.

За едно евро на пазара дават по 119,29 йени против 119,31 йени в края на вчерашната сесия.

Фунтът стерлинг се търгува във вторник сутринта на цена $1,1642 за паунд при $1,1542 за паунд през вчерашния ден и по 1,0781 евро за апунд спрямо 1,0759 евро за паунд в понеделник.

Американският $ губи 0,2% по отношение на сингапурския $, 1,4% против вона на Южна Корея и 0,6% против индийската рупия.

Пазарите чакат поредност от данни за бизнес настроенията в Европа, които би трябвало да бъдат оповестени през днешния ден, с цел да получат визия по какъв начин вирусът въздейства върху действителната стопанска система.

Стойността на златото пораства във вторник сутринта с повече от 1% на фона на новите ограничения на Федералния запас на Съединени американски щати за стимулиране на стопанската система.

Цената на априлските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се увеличи с 1,15%, или 18,05 $, до Щатски долар 1 584,05 за тройунция. Цената на майските фючърси за сребро също се покамва - с 1,15% до 13,375 $ за унция.

Златото стана доста по-евтино по-рано през март, сривът на фондовите пазари принуди вложителите да продават скъпия метал, с цел да получат свежи пари. Сега, след новите стимулиращи ограничения от страна на държавните управления и централните банки, желанието за закупуване на сходни активи още веднъж се върна у вложителите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР