Доларът изпитва натиск във валутната търговия в сряда и се

...
Доларът изпитва натиск във валутната търговия в сряда и се
Коментари Харесай

Доларът е под натиск от политическите трусове в Белия дом

Доларът изпитва напън във валутната търговия в сряда и се намалява към йената, еврото, паунда и другите съществени международни валути.

Тенденцията е закономерна след непредвиденото уволняване на държавния секретар Рекс Тилерсън от президента Доналд Тръмп, поради различия в по отношение на политиката по отношение на Северна Корея, Иран и Русия.

Новината изтри за часове постигнатото от следения от началото на седмицата напредък на американската валута.

Валутният пазар и доларът повтарят динамичността, която се появи предходната седмица след оставката на основния стопански консултант на американския президент.

Днес сутринта американската валута се понижа по отношение на японската до 106,49 йени за един $, отстъпвайки от двуседмичния най-много в равнището 107,300. Той бе плод на политически скандал - този път в Токио.

Натискът върху $, с изключение на всичко друго, оказват и излезлите във вторник данни за инфлацията в Съединени американски щати, които допускат, че Федералния запас ще повишава главните лихви в с умерени темпове тази година.

Евро продължава нощния си напредък, покачвайки се с 0,15 % до $1,2407, оптимално равнище за последните шест дни.

Британският фунт стерлинг пораства през днешния ден сутринта с 0,2 % до двуседмичен най-много в равнището $1,3996.

Индекс на $, който отразява динамичността на " зелените пари " по отношение на кошницата от 6 съществени валути, се намалява до минимално за последната седмица равнище от 89,565 на фона на падащата рентабилност на американските облигации. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР