Документите за финансовите операции на Кинтекс“ към офшорни зони да

...
Документите за финансовите операции на Кинтекс“ към офшорни зони да
Коментари Харесай

Финансовите преводи на Кинтекс към Дубай отиват в прокуратурата

Документите за финансовите интервенции на „ Кинтекс “ към офшорни зони да бъдат неотложно изпратени на Прокуратурата на Република България за хипотетично осъществено закононарушение, разпореди през днешния ден министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

Както е известно,  на 11 август 2022 година ДАНС влезе в оръжейното сдружение, като по-късно бе доказано, че за един ден са били платени към 800 000 лева към компания в Дубай.  

По указания на компанията от офшорната зона, „ Кинтекс “ е превеждал огромни суми към български компании и юридически лица на Балканите, които към този миг не е ясно какво отношение имат към активността на оръжейния търговец. Вероятно тези дестинации са избирани, с цел да се заобиколят щателни банкови инспекции, които са наложителни, когато се касае за покупко-продажби на оръжейни компании с офшорни контрагенти. Чрез използването на финансови медиатори тези процедури са били съкратени, най-вероятно, с цел да преминат преводите в дните сред промяната на предходния и сегашния министър на стопанската система.  

Припомняме, че на 18.04.2022 година, предходният министър на стопанската система и промишлеността персонално заяви за промяната в управлението на „ Кинтекс “. Досегашният изпълнителен шеф на ДКК Смиляна Нитова, когато станаха обществено известни паричните преводи към Дубай, неколкократно отхвърли за нарушавания в оръжейното сдружение от страна на назначеното от нея управление. 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР