Документите, свързани с участието на Сърбия в продължаването на проекта

...
Документите, свързани с участието на Сърбия в продължаването на проекта
Коментари Харесай

Подписват през януари документите за участието на Сърбия в Турски поток

Документите, свързани с присъединяване на Сърбия в продължаването на плана за газопровода " Турски поток ", може да бъдат подписани през януари по време на визитата в Белград на съветския президент, съобщи през днешния ден съветският вицепремиер Юрий Борисов, представен от ТАСС, заяви Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до въпроса, обвързван с " Турски поток ", ние имаме пътна карта, по която действаме. Надявам се избрани съглашения да бъдат подписани по време на визитата на нашия президент в Сърбия, уточни Борисов.

Споделяме интереса на сръбската страна към " Турски поток ". И също по този начин по всевъзможен метод ще спомагаме за реализацията на един от вероятните разновидности за второ отклонение на " Турски поток " - продължение от границите на България през Сърбия и Унгария и по-нататък до Австрия. Това ще даде сериозна спомагателна динамичност на нашия стокообмен, означи Борисов.

Същевременно това планува построяването на задоволително огромно газохранилище, уточни той.

Дачич на собствен ред сподели, че " Турски поток " е доста значим освен от позиция на енергийната сигурност. Проектът има освен икономическо, енергийно, само че и политическо значение, сподели Дачич.

Газпром стартира строителството на " Турски поток " през май 2017 година Морският сектор на тръбопровода ще минава по дъното на Черно мора до турския бряг. Общата му дължина ще бъде 930 километра. След това ще бъде прокарана сухопътна директна тръба до границата на Турция с избрани страни с дължина 180 километра.

Първата тръба ще бъде предопределена за турския пазар, а втората - за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР