Документите, съхранявани в заключено помещение в Penn Biden Center, вече

...
Документите, съхранявани в заключено помещение в Penn Biden Center, вече
Коментари Харесай

Документи с класифицирана информация е имало и в бивш офис на Джо Байдън

Документите, съхранявани в заключено помещение в Penn Biden Center, към този момент са в Националния списък, което евентуално е и мотив за издание на новината. Позовавайки се на CBS News, Военновъздушни сили оповестява, че в прегледа на документите са взели участие ФБР и основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд.

По думите на юрист на Джо Байдън, книжата се отнасят за интервала, когато актуалният американски президент беше вицепрезидент на Барак Обама. Не е ясно обаче какво съдържат, каква е степента им на секретност или за какво са останали в офиса в Penn Biden Center. Според осведомен източник, измежду тях няма такива, криещи „ нуклеарни секрети ”.

Същевременно, някогашният президент Доналд Тръмп е изправен пред наказателна отговорност, откакто предходната година ФБР иззе „ кашони ” със секретни държавни документи от вкъщи му в Мар-а-Лаго, Флорида. През септември президентът Байдън разяснява пред CBS случая с реторичния въпрос: „ Как може някой да е толкоз безконтролен?!? ”

След оповестението на информацията в понеделник, някогашният президент злорадо...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР