Документите, касаещи финансовите операции на Кинтекс към офшорни зони да

...
Документите, касаещи финансовите операции на Кинтекс към офшорни зони да
Коментари Харесай

Жега за Нинова - документите, касаещи финансовите операции на "Кинтекс" към офшорни зони, отиват в прокуратурата

Документите, касаещи финансовите интервенции на " Кинтекс " към офшорни зони да бъдат неотложно изпратени на Прокуратурата на Република България за хипотетично осъществено закононарушение. Това разпореди през днешния ден министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, оповестяват от пресцентъра на ведомството.
 
От Министерството на стопанската система и промишлеността напомнят, че на 11.08.2022 година ДАНС влезе в оръжейното сдружение, като по-късно бе доказано, че за 1 ден са били платени към 800 000 лева към компания в Дубай.
 
По указания на компанията от офшорната зона, " Кинтекс " е превеждал огромни суми към български компании и юридически лица на Балканите, които към този миг не е ясно какво отношение имат към активността на оръжейния търговец. Вероятно тези дестинации са избирани, с цел да се заобиколят щателни банкови инспекции, които са наложителни, когато се касае за покупко-продажби на оръжейни компании с офшорни контрагенти.
 
Чрез използването на финансови медиатори тези процедури са били съкратени, най-вероятно, с цел да преминат преводите в дните сред промяната на предходния и сегашния министър на стопанската система, пишат в прессъобщение от министерството
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР