Документи за ядрения потенциал на чужда държава са намерени при ...

Документи за ядрения потенциал на чужда държава са намерени при

Washington Post: Тръмп е съхранявал документи за ядрения потенциал на чужда държава

Документи за ядрения капацитет на непозната страна са открити при обиска в имението на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа Washington Post.

 

" По време на претърсването сътрудниците на ФБР са намерили документи, описващи военната защита на непознато държавно управление, в това число ядреният му капацитет ", настояват източници, осведомени със обстановката, оповестява изданието.

 

 Според публикацията някои от откритите материали разказват свръхсекретни интервенции на Съединени американски щати с такива детайлности, че даже висши чиновници по националната сигурност не са ги виждали, а достъп до данните са имали единствено президентът и стеснен брой чиновници на администрацията, написа БГНЕС.

 

В отчета се споделя, че по време на обиска на 8 август сътрудниците са разкрили документи за ядрената подготвеност на непозната страна. Източниците на вестника не прецизират за коя страна става дума.

 

Имението на Тръмп в Мар-а-Ларго, Флорида, беше претърсено първоначално на август в границите на дело за нелегално потребление, кражба и заличаване на служебни материали.

 

Служителите на правоприлагащите органи иззеха близо 100 документа с друга степен на секретност, в това число и най-високата.

 

Тръмп отхвърли информацията, че разполага с класифицирани документи за ядрените оръжия на други страни.

Източник: epicenter.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg