Документи за ядрения потенциал на чужда държава са намерени при ...

Документи за ядрения потенциал на чужда държава са намерени при

The Washington Post: Тръмп е пазил ядрени тайни на чужда държава

Документи за ядрения капацитет на непозната страна са открити при обиска в имението на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа The Washington Post. Това предава БГНЕС.

" По време на претърсването сътрудниците на ФБР са намерили документи, описващи военната защита на непознато държавно управление, в това число ядреният му капацитет, настояват източници, осведомени със обстановката ", оповестява изданието.

Според публикацията някои от откритите материали разказват свръхсекретни интервенции на Съединени американски щати с такива детайлности, че даже висши чиновници по националната сигурност не са ги виждали, а достъп до данните са имали единствено президентът и стеснен брой чиновници на администрацията.

В отчета се споделя, че по време на обиска на 8 август сътрудниците са разкрили документи за ядрената подготвеност на непозната страна.

Източниците на вестника не прецизират за коя страна става дума.

Имението на Тръмп в Мар-а-Ларго, Флорида, беше претърсено първоначално на август в границите на дело за нелегално потребление, кражба и заличаване на служебни материали. Служителите на правоприлагащите органи иззеха близо 100 документа с друга степен на секретност, в това число и най-високата. Тръмп отхвърли информацията, че разполага с класифицирани документи за ядрените оръжия на други страни.

Източник: dnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg