Документи за стикери за паркиране в новите участъци на зелена

...
Документи за стикери за паркиране в новите участъци на зелена
Коментари Харесай

ЦГМ приема документи за новата зелена зона в София

Документи за стикери за паркиране в новите сектори на зелена зона в регионите "Средец " и "Лозенец " приема Центърът за градска подвижност от през днешния ден, оповестиха от ЦГМ.

В пунктовете за издаване на билети на метростанциите НДК и Европейски съюз всеки жител може да получи информация или да подаде документи за издаване на винетен стикер за паркиране.

Целта на изнесените гишета е да облекчи оптимално цялата процедура преди новите сектори от зоната да проработят от 1 октомври тази година. Гражданите могат да подават своите документи и в офисите на пл. „ Възраждане “№1 или на ул. „ Будапеща “№17. Заявления се одобряват и онлайн на страницата на ЦГМ www.sofiatraffic.bg.

Право на стикери за платено локално паркиране имат всички физически лица, които ръководят ППС и живеят в лично или наето жилище по непрекъснат адрес в съответната зона. При подаването на заявката се изисква документ за благосъстоятелност или контракт за наем на парцел, който се употребява единствено и само за жилищни цели. Ако автомобилът не е личен, а се ръководи по друго право, то се дава документ, удостоверяващ това право.
Цената на винетния стикер за зелената зона е 100 лв. на година или 10 лв. на месец за един автомобил. За втори автомобил за домакинство сумата е в двоен размер, а за всеки идващ в троен.

Повече информация на www.sofiatraffic.bg. ЦГМ ще популяризира и специфични флаери в двата региона, на които са разказани изискванията за издаване на винетни стикери за паркиране в платените зони, както и кои са новите улици и места в нея.

Разширяването на „ зелена “ зона в регионите „ Средец “ и „ Лозенец “ е по решение на Столичния общински съвет след предложение на районните кметове. Новите места за паркиране в двата региона са 4 500. Екипите на ЦГМ към този момент маркират местата за паркиране, слагат антипаркинг колчета и знаци.

От 1 октомври по решение на СОС се трансформира и работното време на зоните – 8.30 до 19.30 ч в делничните дни. Сега зоните започваха от 8.00 ч. приключваха в 19.00 ч. В събота зоните ще работят до 18 часа. Няма смяна в цената на паркиране в „ синя зона “, където винетният стикер за живущите в региона й е 150 лв., а на час е 2 лв.. За „ зелена “ зона почасовото паркиране е 1 лев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР