Документи сочат, че действащият здравен министър от служебното правителство д-р

...
Документи сочат, че действащият здравен министър от служебното правителство д-р
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! СЛУЖЕБНИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР В БРУТАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!


Документи сочат, че настоящият здравен министър от служебното държавно управление доктор Асен Меджидиев евентуално е в безспорен спор на ползи по отношение на Закона за администрацията и устава на Българския лекарски съюз.

В декларация за противопоставяне на корупцията, която министърът персонално е попълнил и е входирал  посочва, че не заема друга държавна служба към този миг.

Оказва се, че нея министър Меджидиев заема поста на ръководител на Столичния лекарски съюз. Заемането на 2-те длъжности по едно и също време съгласно специалисти е жестоко проявление на закона и кодексите, регулиращи споровете на ползи и борещи се с корупционните практики.

За момента няма формален отговор от министъра по абсурда, а също по този начин се чака и задействането от страна на органите, с цел да бъде открито има ли и какво е нарушаването.

Д-р Меджидиев е роден през 1968-ма и е приключил висшето си обучение през 1994-та във Висшия медицински институт в София. Специалист е по УНГ, бронхология съгласно регистрацията му в прочут здравен портал.

В формалната страница на уеб страницата на държавното управление се показва, че той е член на Български лекарски съюз, а от 2018-та година е ръководител на УС на Столичната гилдия към БЛС.

Заема поста длъжностен министър от 2-ри август 2022-ра година.

Становище по случая към момента няма и от БЛС.

Източник: afera.bg

 





 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР