Документацията за ремонта на Дондуковата градина ще бъде внесен за

...
Документацията за ремонта на Дондуковата градина ще бъде внесен за
Коментари Харесай

Фондът за устойчиво развитие гледа документацията на Дондуковата градина след седмица

Документацията за ремонта на Дондуковата градина ще бъде импортиран за разглеждане на съвещание на Фонда за стабилно градско развиване още другата седмица, разгласи кметът на „ Централен ”  Георги Стаменов с уточнението, че сега се чака глобата на регионалния шеф Ангел Стоев, само че едва ли той ще я върне за преразглеждане.
Прочетете още
Реализацията на плана става допустима, откакто Общинският съвет взе решение  част от средствата – 4 476 000 лева, заложени за пробива при Водната палата,  да бъдат пренасочени към рекострукцията на централния градски парк.

Проектът е координиран с Националния институт за недвижимо културно завещание,  избран е и реализатор – консорциумът от компаниите „ Ай Ди Ел ” и „ Рестстрой ”.  Предвижда се цялостна замяна на подземната инфраструктура, създаване на две нови детски площадки, водно огледало, увеличение на зелените площи посредством понижаване на габаритите на алеите. Планира се и възобновяване на съществуващата беседка, която ще има връзка към Природонаучния музей и ще се употребява в бъдеще за разнообразни лекционни и просветителни  занимания на деца и възрастни.

Дондуковата градина е първата градска градина под тепетат, основана след Освобождението през 1878 година от Люсиен Шевалас. Вдъхновител и разпоредник за оформянето ѝ е генерал-губернаторът на Санстефанска България княз Дондуков-Корсаков.

Градината е оповестена за монумент на парковото изкуство със заповед на Националния институт за паметниците на културата през 1992 година, а на идната са оповестени и режимите за опазването ѝ.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР