Документът за преболедувалите коронавирус да важи не 6, а 12

...
Документът за преболедувалите коронавирус да важи не 6, а 12
Коментари Харесай

Удължават срока на сертификата за преболедуване на 12 месеца


Документът за преболедувалите ковид да важи не 6, а 12 месеца. Това обмислят от здравното министерство и сега са в договаряния с специалисти, вирусолози, математици и епидемиолози. В момента срокът на този тип документ е 6 месеца. Този факт породи всеобщо неодобрение измежду хората, които са преболедували коронавирус да вземем за пример при започване на тази година. Те не могат да имат зелен документ, а имунизираните действително са с неопределен подобен документ.

На брифинг през днешния ден министър Стойчо Кацаров съобщи, че най-вероятно срокът за преболедувалите ще се удължи. Това удостовери и математикът Лъчезар Томов.

Много е евентуално да се получава и краткотраен документ за ваксина с първа доза. Той ще важи до приемането на втората игла, когато към този момент ще се взима документ за имунизация.

Ще има и някакъв гратисен интервал за контрола при заведенията и моловете. Най-вероятно срокът ще е до понеделник другата седмица. В този интервал при нарушавания ще се издават наставления, само че не и санкции.

Здравното министертво ще даде безвъзмездни антиген проби в доста обекти, където личният състав не е имунизиран.

Очаквайте детайлности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР