Документът се издава след втората дозаОмбудсманът настоява документът да е

...
Документът се издава след втората дозаОмбудсманът настоява документът да е
Коментари Харесай

По 15 лв. вземат медици за сертификат за ваксини

Документът се издава след втората доза
Омбудсманът упорства документът да е безвъзмезден

Лечебни заведения желаят по 15 лева, с цел да издадат документ за ваксина против COVID-19, заяви омбудсманът Диана Ковачева. Затова тя упорства здравният министър Костадин Ангелов да разпореди инспекция.

Едно от недоволствата е от Поморие, където медицински център е въвел такса от 15 лева за издаването на документа. Според омбудсмана това изрично нарушава правата на жителите, които не разполагат с дипломиран електронен автограф, с цел да си изтеглят гратис документа.

От самото здравно министерство от дълго време оповестиха, че документ за имунизация против КОВИД могат да получат хората с две дози ваксина.

Тези, които имат дипломиран електронен автограф могат да разпечатат документа сами от пациентското си досие от уеб страницата на Националната здравно-информационна система. По-голямата част, които нямат електронен автограф, могат да изискат своя документ от персоналния си доктор или от имунизационния пункт, в който са си сложили имунизацията.

Ковачева упорства министър Ангелов да сътвори нужната организация, която да се подсигурява безплатното издаване на документа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР