Документът е представен на 17.09. 2022 г. на брифинги на

...
Документът е представен на 17.09. 2022 г. на брифинги на
Коментари Харесай

Презентация за парите по ПВУ и структурните фондове на ЕС по линия на МИР

Документът е показан на 17.09. 2022 година на брифинги на министър Пулев в границите на мобилните му приемни с регионалните шефове на Стара Загора и Бургас

В презентацията са показани средствата по линия на Министерството на нововъведенията и растежа по Плана за възобновяване и резистентност /ПВУ/ и стуктурните фондове на Европейския съюз.

Да края на годината за микро-, дребните и междинни компании има 735 млн. лева, като 600 млн. лева от тях са по ПВУ. В момента тече кандидатстването по първата отворена процедура по Плана – „ Технологична рационализация “ на стойност 260 млн. лева за ново съоръжение, техника, машини и програмен продукт.

До края на годината се отварят и още три стратегии по ПВУ – за киберсигурност и ИКТ решения в размер на 30.6 млн. лева, за създаване на ВЕИ за лично произвеждане на сила в размер на 200 млн. лева и за развойни действия и интелектуална благосъстоятелност с общ бюджет от 120 млн. лева

По линия на структурните фондове на Европейския съюз от идната година МИР ще разполага със 7 милиарда лева за поддръжка на микро-, дребни и междинни предприятия, научни центрове, иновационни и високотехнологични компании. Две от стратегиите, които са на обща стойност 5 милиарда лева са съвсем приключени и в развой на утвърждение от Европейската комисия. Едната от тях – Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027 с бюджет към 3 милиарда лева към този момент е изпратена в Брюксел за утвърждение. Втората – „ Програма за научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ с бюджет от 2.14 милиарда лева, следва да бъде изпратена за утвърждение до 23 септември.

Презентацията може да видите тук: 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР