Документалният филм В името на Бог РЪГБИ! - Част 1,

...
Документалният филм В името на Бог РЪГБИ! - Част 1,
Коментари Харесай

Документалният филм В името на Бог РЪГБИ! с предварителна прожекция на 13 юни

Документалният филм " В името на Бог РЪГБИ! " - Част 1, ще има предварителна прожекция в кино " Одеон " в София на 13 юни (вторник) от 20:00 часа.
Филмът ще запознае феновете с турбулентната история на ръгбито в България. Негов създател е Васил Върбанов - известен радио и ТВ публицист, водещ на предаването " Моят плейлист " по Българска национална телевизия. Върбанов към този момент повече от 13 години е и ефирен ръгби коментатор. Бил е и дълготраен играч, по тази причина познава от близко философията на този спорт, както и спецификата на неговата просвета.

Ръгби се играе проведено в България от над 60 години. За необятната общност у нас обаче играта не е позната.

" В името на Бог РЪГБИ! " е композиция от зрелищни екшън фрагменти от игрището с архивни видеокадри и фотоси, свидетелства от първо лице на основните герои от 1956 до през днешния ден. Разказът надскача спортния подтекст и дава доста по-широка картина на живота у нас през другите интервали на 20. век и следствията от наложената система в живота ни до през днешния ден.

Най-голямото спортно събития в света през 2023 година е Световната купа по ръгби, която стартира на 8 септември т.г. във Франция. Състезанието сред 20-е най-силни тима на планетата още веднъж ще събере близо 1 милиард телевизионни фенове.
През тази година се навършват 200 години от началото на спорта ръгби.
Сценарист и режисьор на лентата е Васил Върбанов, оператори са Крум Родригес и Орлин Руевски. Продуцент е Тангра Мега Рок/Лакриц. Българска национална телевизия е копродуцент на кино лентата, който е създаден с поддръжката на Програма „ Култура “ на Столична община.

Възпитаниците на (третото равнище на европейското ръгби под Шестте нации) против Кипър в събота, 13 май. При възможна победа България, която има сега 13 т. ще задмине краткотрайния водач Израел (14 т.) и ще приключи преди всичко в групата, като ще получи и бонус точка за победи над всички останали отбори. Първата позиция ще ни даде късмет за нещо немислимо до неотдавна: плейоф за място в горното равнище - дивизия " Трофи " (второ равнище под Шестте нации).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР