Документалният филм Школата Кабаиванска е селектиран в конкурсната програма на

...
Документалният филм Школата Кабаиванска е селектиран в конкурсната програма на
Коментари Харесай

Филм за Райна Кабаиванска е селектиран в конкурсната програма на фестивал в Буенос Айрес

Документалният филм " Школата Кабаиванска " е селектиран в конкурсната стратегия на филмовия фестивал Arte Non Stop Film Festival в Буенос Айрес, оповестяват от Нов български университет.

Режисьор на лентата е Найо Тицин, сценарист е Петър Барбалов, а продуцент е Георги Текев.

Филмът, отдаден на артистичната, преподавателската и благотворителната активност на Райна Кабаиванска, отбелязва 20-та годишнина на нейния интернационален майсторски клас в Нов български университет. От първо лице оперната дива споделя за артистите, които основава, оперния свят в предишното и през днешния ден, и фантазиите, отправени към бъдещето.

Със свидетелства се включват и нейни възпитаници, през днешния ден артисти със международна популярност - Андреа Каре, Вероника Симеони, Витория Йео, Мария Агреста, както и младата българска вяра от " Ла канара " - Александрина Михайлова.

След дебюта си на сцената на първия италиански оперен спектакъл в оперите " Тайният брак " и " Малкият принц " тази есен, Михайлова е определена от Райна Кабаиванска за ролята на Мюзета в спектаклите на " Бохеми ". Те ще бъдат показани на 15, 16, 17 и 18 декември в Софийската опера и балет.

В другите основни функции също ще се изявят актьори от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет и стипендианти на нейния дарителски фонд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР