Документалната лента за основателя на НОВА ГЕНЕРАЦИЯ – Димитър Воев

...
Документалната лента за основателя на НОВА ГЕНЕРАЦИЯ – Димитър Воев
Коментари Харесай

Филмът “ВОЕВ” тръгва по кината в цялата страна от 5 май

Документалната лента за създателя на Народоосвободителна въстаническа армия ГЕНЕРАЦИЯ – Димитър Воев среща феновете в над 20 български града

„ ВОЕВ “ - първият пълнометражен документален филм за емблематичния стихотворец и музикант Димитър Воев, потегля по кината в цялата страна от 5 МАЙ. Лентата ще зарадва феновете в над 20 от огромните градове на България, измежду които: София, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Русе, Велинград, Благоевград, Ловеч, Казанлък, Търговище, Перник и други.

Филмът съживява майсторски, с страст и усет, загатна за Димитър Воев - музикант, стихотворец, създател, един от най-емблематичните представители на неофициалната културна вълна в България от края на 80-те и началото на 90-те години на 20 век. Основател, вокалист и басист на групата " Нова Генерация “ той напуща този свят прекомерно млад, на 27 годишна възраст. Бандата му въодушевява и повлиява мощно няколко генерации музикални почитатели у нас, а текстовете на Воев и музикалния му жанр като че ли изпреварват своето времето.

Още с премиерата си на огромен екран, в границите на 26-ия Международен София Филм Фест, „ ВОЕВ “ прави усещане и притегля вниманието освен на почитателите на паметната тайфа, само че и на доста по-широк кръг от фенове от всевъзможни възрасти. Неслучайно, през 2022 година той е в селекцията на едни от най-престижните и одобрените фестивали у нас, а на всички места, където е показан следват изключителни прожекции заради големия интерес и високата оценка на феновете.

До този миг „ ВОЕВ “ е притежател на Награда за най-хубав български документален филм за 2022 година, Награда за най-хубав режисьорски дебют на Master of Art Film Festival, както и Награда на публиката на Rhodope International Film Festival.

Преди броени дни лентата получи нови 6 номинации за тазгодишните награди на Съюза на Българските Филмови Дейци „ Васил Гендов “. Сред тях за Най-добър документален филм – с продуцент Валерия Стойкова и MatchPoint Productions, за Най-добър дебют на документален филм - за режисьора Биляна Кирилова и за Най-добър сюжет на документален филм - за Биляна Кирилова и Неда Миланова. Филмът е селектиран и в спортната стратегия на влиятелния Valencia Indie Film Fest.

Датите на прожекциите по градове и точните им часове можете да следите във.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР