Докторската дисертация на румънския министър на вътрешните работи Лучиан Боде

...
Докторската дисертация на румънския министър на вътрешните работи Лучиан Боде
Коментари Харесай

Не е само у нас: Румънският МВР министър е преписал докторската си дисертация

Докторската дисертация на румънския министър на вътрешните работи Лучиан Боде е „ надълбоко опорочена “ заради плагиатство и „ неправилно и неточно цитиране “. Това е констатацията на Комисията по нравственос на университета " Бабеш-Боляй " в румънския град Клуж-Напока при втори разбор на докторската дисертация на министъра, оповестяват румънските медии.

При първия разбор комисията откри " някои отклонения от изследователската нравственос ".

Министърът реагира с обява във Facebook, в която съобщи, че ще предприеме правосъдни дейности. Лучиан Боде твърди, че е употребявал " правила за цитиране от 2018 година ", а дисертацията му е била оценена въз основа на правила, " употребявани през 2022 година ".

Поводът за започване на инспекцията е публикация на журналистката Емилия Шеркан, съгласно която най-малко 18,5 % от дисертацията на Лучиан Боде е преписана от други писания.

Дисертацията на Боде, която той отбрани през 2018 година, е озаглавена " Енергийна сигурност и ръководство на ресурсите при започване на 21-ви век. Румъния в сегашния европейски подтекст ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР