“Докторе, в един сайт намерих, че казвате това и това,

...
“Докторе, в един сайт намерих, че казвате това и това,
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова за измамите с лекарства: Грозно е да се спекулира с надеждата на хората

“Докторе, в един уебсайт открих, че казвате това и това, само че ви познавам и знам, че вие не говорите за тези неща, и то по този метод. Но въпреки всичко правилно ли е? ” С позвъняване по телефона от пациент общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова схваща, че е станала част от лъжлива реклама на хранителна добавка в интернет. Малко по-късно ѝ се обажда различен пациент със същия въпрос. Д-р Николова изрично отхвърля да популяризира, създава или продава медикаменти и хранителни добавки.

“Аз нямам нищо общо с тези неща, в никакъв случай не съм ги чувала и не популяризирам всякакви паразити ”, описа столичното джипи пред “24 часа ”.

Д-р Николова квалифицира подправените реклами на медикаменти и добавки като закононарушение, за което би трябвало да бъде потърсена наказателна отговорност.

Primum non nocere (Преди всичко не вреди - от лат.) - това е фразата, която сме учили в университета и се придържаме към нея, изясни доктор Николова. В медицината това е първото предписание. Не знам за какво някой, с цел да завоюва стотинки, слага живота и здравето на хората в риск, като предлага да си спрат таблетката за кръвното, за диабет, а в някои случаи да си спрат онкологичната терапия, сподели още Николова. “Много е грозно. Не може да ползваш доверието на хората към разнообразни медицински експерти и да им вредиш. В някои случаи е извънредно тежко. Надеждата е това, което крепи индивида, доста е грозно по този метод да се спекулира тъкмо с вярата на хората да оздравеят ”, изясни експертът.

Тя поучава пациентите си, попаднали на сходни реклами, да я питат, преди да си поръчат.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР