Доктор Джен Ман е американски психотерапевт, телевизионен водещ и автор

...
Доктор Джен Ман е американски психотерапевт, телевизионен водещ и автор
Коментари Харесай

12 признака, че сте във връзка с недорасъл мъж

Доктор Джен Ман е американски психотерапевт, ефирен водещ и създател на книгите " Ръководство за развъждане на щастливи и удовлетворени деца " и бестселъри за взаимопомощ, взаимоотношения сред двойките.

„ Скъпа лекар Джен,

Искам да споделя историята си с Вас. Влюбих се в моя другар Оливър поради страхотното му възприятие за комизъм, усмивката му, положителното му сърце. Аз съм човек, който се стреми към сериозна връзка. Живеем към този момент повече от година дружно, само че напоследък ме изкарва отвън нерви. Прекарва голяма част от времето си на дивана в игри на конзолата или на компютъра. Постоянно си разхвърля облеклата по земята. Независимо какъв брой пъти съм му обяснявала по какъв начин да си пуска самичък пране, по този начин и не го е направил нито един път. Напоследък се случи на няколко пъти да ми желае и пари, тъй като не може да се оправи с неговия дял от наема и сметките. Имам възприятието, че се е върнал светлинни години обратно, откогато започнахме връзката си. Сякаш излизам с дете. Все отново съм му гадже, а не майка. Посъветвайте ме какво да върша, единствено на мен ли се случва такова нещо?

 С почитание: Приятелката, която подвига бельото от пода на своя недоразвит мъж “.

„ Скъпа Приятелко, която подвига бельото от пода на своя недоразвит мъж,

Чувам от ден на ден дами да се оплакват от същото. Да си по отношение на неузрял и недоразвит мъж, може да бъде изтощително и обезкуражаващо. В началото на 80-те години на предишния век терминът „ Синдром Питър Пан “ се роди, с цел да опише мъжете, които отхвърлят да пораснат. Наименованието идва от книгата, която излезе през 1983 година – „ Синдромът Питър Пан: мъжете, които в никакъв случай не пораснаха “. Такива мъже са прочувствено незрели, ненадеждни и постоянно извънредно разхвърляни. Трудно може да се разчита на тях.

Ето няколко предупредителни знака от моя опит за това, че си имате работа тъкмо с подобен мъж:

1. Домът му е в цялостен хаос

Незрелият мъж живее заобиколен от нечистотия и безпорядък. Една моя другарка Меган един път излиза с мъж, чийто апартамент бил толкоз разпилян, когато го видяла за първи път, че се разпищяла, тъй като си помислила, че са го обрали.

2. Държи се като колежанче

Интересува се единствено от кега бира, макар че от дълго време не е в колежа. Обожава да купонясва. Държи се като отвързан около приятелите си и обича да си прави майтапи с хората.

3. Винаги и за всичко има опрощение

Винаги ще откри опрощение за какво е просрочен, за какво не е платил сметките, за какво не е спазил обещанието си. И в никакъв случай не е по негова виновност. Той е постоянно жертвата, без да осъзнава, че в действителност е причинителят на личните си проблеми.

4. Постоянно има финансови проблеми

Не приказвам за студентски заеми или заеми за здравно обезпечаване. По-скоро става дума за човек, който е постоянно уволняван или е просто хронично незает. Скача от работа на работа и мята автобиографията си по всички страни (ако въобще има такава). Харчи неразумно, не си заплаща в точния момент вноските по кредитните карти, не е проведен и не помни да заплати налозите си.

5. Прекарва прекомерно доста време в „ отровното трио “

„ Отровното трио “, както го назовавам аз, включва видеоигри, трева и порно. Незрелият мъж прекарва изключително доста време, потънал в някоя от трите действия или и в трите, взети дружно. Също по този начин постоянно заобикаля интимните връзки – в прочувствен и в полов проект.

6. Не може да се разчита на него

Имате потребност да ви закара до летището? Надявате се, че ще държи ръката ви пред кабинета на доктора? Очаквате да ви похвали за покачването в работата? Въобще не разчитайте. Недораслият мъж просто не може да съблюдава обещанията си. Още по-лошото е, че когато ви разочарова, в действителност не си дава сметка какъв брой огромен проблем е това.

7. Не търпи рецензии

Незрелият мъж е прекомерно сензитивен и е лишен от всякаква дарба на самооценка и осъзнаване на личните дефекти. Възприема всеки опит за съвет или доброжелателна рецензия като персонална засегнатост, влиза в защитителен режим и е подготвен да се скара с всеки, който изрази и минимум отрицание към постъпките му.

8. Не може да се оправи със напрежението

Зрелите възрастни развиват с времето механизми, които им оказват помощ да се оправят сполучливо със напрежението и напрежението. Недораслият мъж е уверен, че стресът, който претърпява той, е най-големият в света, че никой различен не е преживявал нищо сходно. Това става причина за честите му експлоадирания. Обикновено си изкарва отрицателните страсти на другите.

9. Откача, когато започнете диалог на съществени тематики

Само се пробвайте да заговорите с незрелия мъж за връзката ви, за брак или за деца! Ще получите оглушително безмълвие или цялостно неуважение. Все едно нищо не е чул. Ще видите също и страха в погледа му, когато засегнете някой от тези съществени въпроси.

10. Не е в положение да се оправи с отговорностите на възрастните

Напълно некадърен е да се оправи със задания, които са естествени за всеки зрял възрастен – да вземем за пример най-елементарни неща като нареждане на масата, стягане на възела на вратовръзката, опазване на час за обзор. В интерес на истината някои деца даже са по-добри в домакинските отговорности спрямо незрелия мъж. Когато му извършите забележка, че не може да се оправи с най-елементарни неща, ще получите също толкоз незряла реакция – или ще ви пренебрегва, или ще ви каже да го извършите вие, като се справяте толкоз добре.

11. Използва незнанието си като оръжие, с цел да ви накара вие да свършите работата вместо него

Невежеството като оръжие е остроумен способ, до който прибягва незрелият мъж, с цел да се престори, че не може да свърши нещо единствено и единствено да ви накара да го извършите вие. Но по какъв начин тъкмо става това – като ви обсипе с милиони въпроси, с цел да предложите в последна сметка да го извършите вие. Този проблем е присъщ при двойките с дребни деца.

Ето по какъв начин работи това, ще дам съответен образец: Зоуи е затрупана с работа и моли Джак да направи вечеря за нея и децата. Джак стартира да ѝ задава въпрос след въпрос – кое къде седи, кое първо да постави да се вари, кои съдове да употребява, какви да са пропорциите и така нататък Зоуи стартира да си мисли: „ По-добре да взема да го свърша аз, тъй като ще стане по-бързо! “ Другият вид е да загори вечерята до степен, в която да бъде негодна за ястие, като се оплаква и мърмори от самото начало и най-после остави кухнята в цялостен хаос. И в двата случая ще ви излезе през носа. Следващия път Зоуи надали ще го помоли да направи вечеря.

12. Започвате все по-често да се заяждате

Постоянно се постанова да му вършиме забележка и да му казвате по какъв начин да се държи. Виждате, че не може да се разчита на него. Разочаровани сте от него и осъзнавате, че прави неверен избор след неверен избор – за кариерата си, за финансовото си състояние. Не можете да се сдържите да не го посъветвате по какъв начин е по-добре да постъпи. Омръзнало ви е да му събирате мръсното долни дрехи от пода, да разтребвате след него и да му миете чиниите. Чувате се по какъв начин се карате, по какъв начин непрекъснато вършиме забележки, осъзнавате, че се превръщате във постоянно неудовлетворен човек, само че не можете да се спрете, тъй като той е виновникът. Спирате да се харесвате. Никой не обича заядливците и мърморковците, само че усещате по какъв начин лека-полека това се трансформира в метод на живот за вас.

В заключениe:

Ако си имате работа с подобен мъж и обмисляте да се ожените, помислете отново. Бракът въобще не прави зрял незрелия мъж. Тъкмо противоположното – подобен човек стартира да ви възприема като своя законна прислужница, написа " Обекти ". Освен това умират упоритостите му да се развива и да реализира нещо. Ако си представяте живота като стопанка, прислужница, майка на личните си деца, само че и на мъжа си, ужасно – това е таман за вас. Ако ли не, бягайте надалече!

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР