Доктор Агнеса Янева и медицинска сестра Ирина Руссо от Спешна

...
Доктор Агнеса Янева и медицинска сестра Ирина Руссо от Спешна
Коментари Харесай

Спешният екип за тежката катастрофа на Струма: Добре, че няма пострадали деца

Доктор Агнеса Янева и здравна сестра Ирина Руссо от Спешна помощ в Сандански първи се отзовават на място на злополуката на автомагистрала Струма при започване на седмицата, раказва bTV.

Верижният конфликт на повече от 20 автомобила стана на новия сектор от автомагистралата наоколо до Сандански. Един човек почина, а 10 бяха ранени.

Д-р Агнеса Янева изясни, че всеки ден има оповестени случаи за произшествия, за потърпевши хора и инвалидизирани, по думите й Кресненското дефиле е рисков регион. За тежката злополука лекарката споделя, че в съзнанието й остава картината на доста ранени хора, с тъга в душата за себе си и своите близки. По думите й най-хубавото в този случай е това, че няма потърпевши деца.

Притесняваме се, че в такава злополука ще има доста жертви, само че гледаме да реагираме незабавно по най-бързия метод ”, уточни още доктор Агнеса Янева.

Смачкани коли, затиснати хора – това е гледката, която е запомнила и здравната сестра Ирина Руссо. „ В първия миг реагираме до най-близко потърпевшия, в тази ситуация това беше една жена, няколко мъже изтеглиха кола, с цел да я извадят. Другите бяха по-далече и достъпа до тях беше по-труден ”, спомня си Ирина.

Бих посъветвала хората да карат деликатно и постоянно да се преценяват с пътната конюнктура, тъй като в тази ситуация мъглата беше доста гъста и очевидно скоростта е била висока ”, означи още Ирина Руссо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР