Докрай ще се боря срещу джендър-идеологията. От ПЕС и Социалистическият

...
Докрай ще се боря срещу джендър-идеологията. От ПЕС и Социалистическият
Коментари Харесай

Нинова: Докрай ще се боря срещу джендър-идеологията. От ПЕС искат да прекрачим Конституцията си

Докрай ще се боря против джендър-идеологията. От ПЕС и Социалистическият интернационал желаят да прекрачим Конституцията и законите си и за приемем тертия пол. С това като жена и майка в никакъв случай няма да се съглася.

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Тя разяснява приключилия наскоро конгрес на Социнтерна, на който кандидатурата й за вицепрезидент е била отстранена заради позицията й против Истанбулската спогодба. В предходния мандат на СИ Нинова бе вицепрезидент на международната лява организация.

 

Имах предложение още веднъж за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Обаждаха ми се да се отдръпва. Заличиха ме. Причината е едно писмо на президента на СИ Жени, в което се споделя, че не признаваме третия пол и по тази причина не мога да бъда в управлението на Социнтерна, описа в ефир Корнелия Нинова.

 

Казват ни - нямат никакво значение вашите закони, ще се преценявате с нас, ще приемате Истанбулската спогодба и джендър идеологията, третия пол. Аз с това ще се боря. И, в случай че това е въпросът на модерното ново ляво, би трябвало съществено да го обсъдим, сподели тя.

 

Разговорът в студиото стартира с тематиката " Шенген ".

Решението за Шенген е обидно и унизително, като към страна втора употреба, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

Това е политическа присъда за несвършена работа, безапелационна бе водачът на Българска социалистическа партия. Тя разяснява по този начин решението на вътрешните министри в Европейски Съюз да одобри в зоната за свободно придвижване Хърватия, само че не и България и Румъния.

 

Нинова посочи, че българските институции също би трябвало да създадат не малко, с цел да покажат, че сме почтени за Шенген.

И даде образци.

 

Главният прокурор да оповести резултата от инспекцията за оградата на границата, за градежа и поддържането на която Българска социалистическа партия от дълго време даде сигнал.

Служебният кабинет да внесе бюджет, в който да се плануват средства за граничните служители на реда.

 

" Трябва доста деликатно да се вслушаме в това, което ни споделят като бележки. Най-вече тематиката с миграцията. Трябва да се подхващат съответни ограничения и то от всички институции. Ние предлагаме нещо съответно да се свърши.

Съдебната власт и по-точно господин Гешев, основният прокурор, да оповести резултата от инспекцията, която ние инициирахме преди 4-5 години за строителството на оградата. Имаше следствие, резултат няма ", бяха точните думи на Нинова.

" Служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, в който да планува: бройки за гранични служители на реда, заплати за тези служители на реда, средства за облекло, всичко, което им е належащо. Това е обвързване на служебния кабинет, те отхвърлят да го изпълнят. Тоест, в случай че всяка институция си свърши отговорностите на равнището на нейните пълномощия, можем да покажем действителни резултати, с изключение на да вървим по студията и да се вайкаме. Това е политическа присъда за несвършена работа ", добави тя.

 

Нинова разяснява и опцията за кабинет и срещата с носителя на първия мандат - проф. Николай Габровски по-рано денем.

Проф. Габровски въплъщава политиката на ГЕРБ. Отидохме на среща с претендента за министър председател с първия мандат от почитание към него, безапелационна бе водачът на левицата.

 

" Отидохме на срещата с проф. Габровски от почитание към него и да му кажем, че няма да го подкрепим. Той в този миг въплъщава ГЕРБ и политиката на ГЕРБ, ние най-малко от 10 години се борим с модела на ръководство на ГЕРБ, тъй че няма по какъв начин да създадем този компромис без значение кой застава отпред ", изясни Корнелия Нинова.

 

По отношение на възможни договаряния с „ Продължаваме промяната ” за кабинет с втория мандат Нинова съобщи, че от партията на Петков и Василев са затворили тази опция, заявявайки, че ще върнат мандата.

„ Да не разясняваме втория и третия мандат под изискване „ в случай че ”, да изчакаме. Като им дадат мандат, в случай че ни поканят, ще беседваме ”.

На въпрос ще взе участие ли Българска социалистическа партия в държавно управление с третия мандат, Нинова съобщи, че до този миг в партията не са обсъждали третия мандат и няма да го създадат, до момента в който не бъде връчен.

„ Не изключваме опцията през третия мандат да има държавно управление. Това остава, а и това към този момент е неотложно. Имаме потребност от непоклатимост, цели системи се разпадат в страната. Вижте какво става в Министерство на вътрешните работи – с престъпността, с дрогираните водачи, с убийствата по пътищата.

Няма политическа непоклатимост, няма център на власт, няма политическа виновна. Служебният кабинет не извърши най-важната си задача – да внесе бюджет ”, акцентира тя.

 

Нинова сподели, че никой от напусналите Българска социалистическа партия не се е отзовал на апела й да се върне в партията.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР