Докоснат от мълния, но оцелял – Венелин Трайков се разминава

...
Докоснат от мълния, но оцелял – Венелин Трайков се разминава
Коментари Харесай

Лекарите нарекоха белега ми целувката на Богородица

Докоснат от гръмотевица, само че оживял – Венелин Трайков се разминава по знамение със гибелта. Той е един от дребното късметлии, които оживяват след удар от гръмотевица. Подобно на последния драматичен случай, Трайков е бил ударен на стадион.

„ Този миг се трансформира в разграничителна линия в живота ми. Помня всичко досега, в който ме удря мълнията “, описа той по bTV.

Инцидентът става на 14 юни 2007 година следобяд. Трайков споделя, че с помощта на футбола е бил в положително физическо положение и евентуално това е опазило живота му.

„ В себе си имах едно дървено кръстче, осветено на Божи гроб. Носех го на врата си. След случая, известно време по-късно, го изгубих отново на стадиона и си споделих, че кръстчето очевидно си е свършило работата “, споделя Трайков.

Той прекарва пет дни в кома в реанимацията в Перник. В епикризата му написа, че е бил без сърдечна и дихателна активност. Близките му описват, че е „ бил обгорял и със стопена коса “.

„ Бил съм заплашителен за гледане, по този начин ми споделят “, спомня си Трайков.

След необикновената преживелица той споделя, че е разкрил още веднъж вярата.

„ По-силна е вярата ми. Вярвам, че има Господ и постоянно уважавам Богородица на всяка Голяма Богородица. На 15 август постоянно отивам на църква “, споделя мъжът.

Според лекарите, които се грижили за него, Трайков е целунат от Богородица.

„ Имах белег от изгаряне. Приличаше на целувка с червило и лекарите по този начин го нарекоха – целувката на Богородица “, споделя той.

Трайков има вяра, че е станал по-добър човек след този случай.

„ Вярвам в положителното. Имам страхотни другари, които ми оказаха невероятна поддръжка след случая. Имам деца, прелестна брачна половинка “, споделя той.

Въпреки това Трайков постоянно заобикаля мястото на случая. Пази и спортния екип, с който е бил в този ден – обгорял и на части.

„ Чувствам се късметлия “, споделя той.


Инфо: BurgasNovinite

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР