Доколкото разбрах разследването е срещу белгийска фирма, а не срещу

...
Доколкото разбрах разследването е срещу белгийска фирма, а не срещу
Коментари Харесай

Весела Чернева за последните скандали в държавата: Трябва да спрем да засипваме хората със слухове и полуистини

Доколкото разбрах следствието е против белгийска компания, а не против компанията на Настимир Ананиев. Всичко сега е в областта на слуховете. Същото важи и за обстановката към някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Ако желаеме да хората да имат вяра на правосъдната система и институциите, би трябвало да спрем да ги засипваме със клюки. Трябва да се работи с обстоятелства и документи.

Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика и началник на софийския офис Весела Чернева, която разяснява последните кавги у нас и идните европейски избори. 

" Хората, които употребяват институциите за политически цели, не би трябвало да го вършат, тъй като ставащото в България се следи и това не въздейства по никакъв начин добре на имиджа ѝ пред нашите сътрудници. Другото е, че с всичките тези кавги хората напълно ще бъдат демотивирани и няма да отидат да гласоподават. За мен това е една от задачите - хората да не излязат и да не гласоподават. Дебатът не се концентрира към действителните проблеми, а към едни клюки и полуистини ", добави тя. 

Не единствено в България вътрешните проблеми преобладават над европейските избори. Навсякъде крайната десница и крайната левица се опитват да всяват боязън и да избуяват. Крайноденсият избор може да разклати целия Европейски съюз, изключително в областта на солидарността. Това ще окаже най-голямо внимание на по-малките страни като България. Ние направихме проучване, което сподели, че страховете на хората в Европа са разнообразни - войната в Украйна, миграцията. Крайнодесните елементарно дават обещания и приказват популистки, а това никога не е хубаво ", сподели още Весела Чернева. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР