Докога в имоти на Министерството на образованието и науката ще

...
Докога в имоти на Министерството на образованието и науката ще
Коментари Харесай

Докога МОН ще отдава имот за чалга клуб?

Докога в парцели на Министерството на образованието и науката ще подслоняваме чалга клубове. Това питат в свое отворено писмо от Сдружение „ Майки против насилието в Студентски град”, визирайки фолк дискотеката „ Ревю”, настанила се в тази сакрална постройка в сърцето на София.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев би трябвало да покаже, че отстоява европейските духовни полезности, а това ще рече, че е време да прекрати трансформацията на Студентския дом на пл. „ Народно събрание”10 в мека на поп-фолка, където всяка нощ се вихрят и гастролират полуголи силиконови чалга изпълнителки и мутреси, желаят от Сдружението на майките против насилието. Превръщането на Студентския дом - уважавана културна институция с 85-годишна история в баровски чалга клуб, в който се лее корав алкохол и и се въртят нонстоп гьобеци, за жалост е реалност с помощта на напъните на анонимни служители от просветното министерство, освен това – в фрапантно нарушаване на закона, считат в Сдружението на майките.

В тази връзка чакаме министър Вълчев да разпореди неотложно да бъде преустановен наемният контракт със стопаните на първокласната чалготека “Ревю”, настанила се непозволено в Националния студентски дом на пл. “Народно събрание”, упорстват от Сдружението на майките против насилието. От неправителствената организация припомнят, че по статут Студентски дом е юридическо лице към Министерство на образованието и науката с принципал - министър Вълчев, а в Постановление № 65 на Министерски съвет от 5 април 1999 година за основаване на Национален Студентски дом към МОН (обн. в "ДВ ", бр.34 от 1999 г.) категорично се акцентира, че той провежда и подкрепя действия на студентите в региона на изкуството, културата, образованието и науката. Никъде обаче във въпросното Постановление на Министерски съвет не е посочено, че Студентският дом ще предизвиква чалга културата и вулгарните чалга полезности, акцентират от Сдружението на майките.

„ Нека да върнем Студентския дом на българските студенти - той е строен за тях, с цел да развиват културни заложби, да има къде да показват и креативните си достижения. Чалга кръчмите и силиконът нямат място в това културно средище с богата история, намиращо се на най-знаковия площад в столицата ни - против българския парламент и на броени метри от централната постройка на Българска академия на науките ", декларират от Сдружението на майките против насилието. Кощунство е да се друсат кючеци измежду алкохолни изпарения в емблематичната постройка на Студентския дом, пошлата чалга вакханалия в това културно средище влиза в прорез с неговия статут и устав, както и с морала, с обичайните ни полезности, безапелационни са в Сдружението на майките, които упорстват фолк клубът зад паметника на Цар Освободител да бъде затворен от Инспектората на МОН.

От неправителствената организация ще предложат освободените от чалготека „ Ревю " пространства в Студентския дом да бъдат предоставени за нов център за изкуства. Новото арт пространство ще приютява арт пърформанси и авангардни театрални постановки, както и изложения, литературни министър председатели, креативен работилници, то ще даде благоприятни условия за изява на млади създатели с автентично мислене и нови хрумвания, означават майките против насилието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР