Докога ще продължи да се увеличава интересът към SUV-моделите на

...
Докога ще продължи да се увеличава интересът към SUV-моделите на
Коментари Харесай

SUV-моделите превзеха близо половината от пазара в Европа

Докога ще продължи да се усилва ползата към SUV-моделите на европейския пазар? Дори специалистите не могат да дадат безапелационен отговор, само че е реалност, че за 5 години пазарният дял на тези, по-удобни за равен асфалт, а не за каменисти пътища, транспортни средства скочи от 26 на 40%. Това накара производители да усилят гамата си от такива модели, като всеки от тях към този момент предлага най-малко 2-3 разнообразни SUV.
И това очевидно няма да спре, сочат последните данни, предоставени от JATO Dynamics. В началото на 2021 година пазарният дял на SUV-моделите в Европа доближава 44%, като те последователно изместват останалите класове. От това са най-доволни производителите, защото тези коли им носят и по-голяма облага.


 Най-малкият кросоувър на Ford стана всъдеход Най-малкият кросоувър на Ford стана всъдеход
Компанията Ford сподели нова версия на най-малкия си кросоувър EcoSport, която е получила добавка Active към името си. Тя е насочена...
От друга страна, междинните стойности на нездравословни излъчвания (СО2) се повишават, защото SUV-автомобили са по-тежки и имат по-лоша аеродинамика. Компаниите обаче удвояват изобретателността си, с цел да понижат санкциите от Европейската комисия, като оборудван този вид коли с хибридни силови елементи. Така те съумяват да поддържат мощността на задвижващите им системи, която е доста значима поради по-големите им размери.
Същото се вижда и при по-малките SUV. Например, новото Peugeot 2008 (на горните две снимки), което към момента не се предлага като хибрид, е налично в напълно електрически вид с над 300 км пробег. Конкурентът Renault, на собствен ред, залага на смесено задвижване при своя Captur (на фотографията долу), като го предлага в два хибридни разновидността - общоприет и и plug-in (зареждащ се).


Експертите от JATO Dynamics са на мнение, че цялата тази полуда към SUV-моделите скоро няма да спре, тъй като клиентите откриват доста преимущества в тях - като се стартира от дизайна и се стигне до сигурността. Затова и не е инцидентно, че някои производители - като Volvo, към този момент оповестиха, че ще понижат гамата си от седани и комбита, с цел да усилят предлаганите SUV.
 
 Opel възражда Monza като SUV-модел Opel възражда Monza като SUV-модел
От няколко години се твърди, че немският производител Opel има желание за върне именитото име Monza в гамата си. Така се казваш...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР