Докладвано е на руския президент Владимир Путин за инцидента с

...
Докладвано е на руския президент Владимир Путин за инцидента с
Коментари Харесай

Песков: Докладвано е на Путин за инцидента с американския дрон над Черно море

Докладвано е на съветския президент Владимир Путин за случая с американския дрон и съветските изтребители над Черно море, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Известия. Не са реализирани контакти на високо равнище, посочи той.

" Няма какво да прибавим към заявката на Министерство на защитата, то беше задоволително изчерпателно. В него са разказани събитието към случая ", сподели Песков.

Песков означи плачевното положение на двустранните връзки, като уточни, че Русия не се е отказала и няма да се откаже от градивен разговор. Песков сподели още, че не се възнамерява нова вълна на готовност в Руската федерация.

Военновъздушните сили на Украйна пък поддържаха разполагането на американски разследващи безпилотни самолети след вчерашния индидент с безпилотния уред над Черно море, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Черно море не е вътрешно море на Русия. Руснаците окупираха и Азовско море и го считат за свое ", съобщи представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Ихнат по малкия екран през вчерашния ден вечерта.

Излаз на Черно море също имат членове на НАТО, в това число Турция и Румъния, заради което американските безпилотни самолети работят там на законно съображение, добави той.

По данни на американските военни безпилотен американски боен дрон се е сблъскал с съветски изтребител в интернационалното въздушно пространство над Черно море. След конфликта американските сили е трябвало да смъкват дрона, оповестиха военните.

Черно море граничи както с Русия, по този начин и с Украйна. Посланикът на Москва във Вашингтон Анатолий Антонов назова случая " провокация ", като съобщи, че авариралият американски дрон е работил на хиляди километри от страната си на генезис, наоколо до съветската граница. Дронът е събирал данни за украинските въоръжени сили за нанасяне на удари против Русия, което е " неприемлива активност ", съобщи Антонов.

Съединени американски щати се позоваха на интернационалното право, което разрешава интервенцията над неутрални води. Нов американски дрон към този момент е ситуиран на мястото на разрушилия се, съобщи Ихнат в Киев.

Инцидентът е станал във вторник югоизточно от Змийския остров в Черно море, който принадлежи на Украйна, твърди Киев. Съединени американски щати са следили и правили разузнаване там доста преди началото на пълномащабната инвазия на Русия на 24 февруари предходната година, сподели той.

Русия отхвърля да е имало какъвто и да е физически контакт сред летателните апарати и споделя, че дронът се е сблъскал с повърхността на водата след внезапна маневра за отбягване на съветския изтребител.

Междувременно украинската войска край Бахмут смъкна съветски аероплан Су-24, оповестяват украинските медии. От фрагментите на видеото се вижда, че водачът катапултира, само че не е известно какво е положението му. Изтребителят е свален от силите на 93-а бригада, прецизира NEXTA. Ръководителят на президентския кабинет Андрей Ермак удостовери новината, заяви УНИАН. Боевете за Бахмут не престават.

Руското МО пък заяви в ежедневната си сводка от войната, че са свалили украински вертолет Ми-8 в Запорожка област.

" Транснефт " разгласи за различен случай - при нефтопровода " Дружба " в Брянска област са открити взривни устройства , които е допустимо да са пуснати от дронове, заяви формалният представител на компанията Игор Демин. В този регион нефтопроводът не работи и не транспортира петрол, тъй че се допуска, че цел на офанзивата е ликвидиране на хора, декларират от " Транснефт ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР