Докладите сочат, че аржентинците все повече се обръщат към Биткойн

...
Докладите сочат, че аржентинците все повече се обръщат към Биткойн
Коментари Харесай

Аржентина бяга от долара и се насочва към Биткойн

Докладите сочат, че аржентинците от ден на ден се обръщат към Биткойн (BTC) като средство за предотвратяване от обезценяване на валутата вместо към щатския $.

Според Bloomberg , Lemon, крипто борса, основана в Аржентина, е следила забележителен растеж на покупките на Биткойн на фона на зашеметяващата инфлация в страната от 276%, която е измежду най-високите в международен мащаб.

През седмицата, приключваща на 10 март, Lemon е записала зашеметяващите 35,000 преводи с Биткойн, което е два пъти повече от междинното седмично равнище, следено през предходната година.

Подобни трендове се следят и при други огромни тържища в Аржентина като Рипио и Бело.

Мануел Бодройт, основен изпълнителен шеф на Belo, означи десетократно нарастване на покупките на Биткойн и Етериум през 2024 година спрямо миналата година, като покупките на постоянни монети са намалели от 70% на 60%.

Бодуа разяснява: “Решението за закупуване на Биткойн постоянно поражда, когато хората следят възходящата му стойност, до момента в който постоянните монети нормално се употребяват за на практика преводи, като да вземем за пример улеснение на интернационалните заплащания. ”

В отчета се акцентира отдръпването от щатския $ като сигурен актив, изключително през последните два месеца, когато цената на биткойна се е повишила с 60%, надалеч надхвърляйки 10% растеж на аржентинското песо по отношение на $ през същия интервал.

Икономистът Николас Гадано пресмята, че аржентинците имат почти $200 милиарда спестявания в щатски долари, като по този индикатор изостават единствено от Съединени американски щати и Русия.

Според отчета обаче локалните поданици употребяват спестяванията си в долари за вложения, с цел да се предпазят от инфлация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР