Доклади на ДАНС още от 2017 г., разкриващи зависимостите на

...
Доклади на ДАНС още от 2017 г., разкриващи зависимостите на
Коментари Харесай

ДОБРО УТРО: Десницата се събуди, иска разследване и затвор заради Балкански поток

Доклади на ДАНС още от 2017 година, разкриващи зависимостите на българските властимащи по това време по отношение на Кремъл и наливането на 3 милиарда лв. за газовата тръба по " Балкански поток " за зареждането на Сърбия и Унгария от Москва със синьо гориво за да се заобиколи Украйна, разсъни десницата в последната седмица от предизборната акция. 

Журналистическото следствие на " Бърд " ( " Бивол " - б.р.) извади на показ данни от отчета на секретното звено, съгласно които планът за тръбата отделя България от желанията й за диверсификация и още повече - слага страната в още по-тежки зависимости от Кремъл. 



" Президентът Румен Радев, министър председателят Бойко Борисов и ръководителите на Народното събрание са се срещнали през 2017 година със информации на ДАНС за плана „ Балкански поток “. В тях се твърди, че задачата на Русия с този план е до 2020 година да изолира Украйна от газовите доставки и по тази тръба няма да пристигна газ за България.

Впоследствие министър председателят Бойко Борисов направи всичко допустимо планът да се случи до края на 2020 година, в това число посредством фрапантни нарушавания на законодателството и изпращане на армията да строи проблематичните сектори.

В справките на на Държавна Агенция „ Национална Сигурност “ Седмична информация рег. N° KA-6-1507/10.10.2017 година и Седмична информация рег. N° KA-6-1931/11.12.2017 година, които се дават на висшите ръководещи – президент, министър председател и ръководител на Народно събрание, към момента не става дума за „ Балкански поток “, а за „ план за транспорт на газ по оборудване от Турски поток “.



Цената на плана и трасето изцяло дават отговор на осъществения от Борисов газопровод, показан от пропагандната му машина като „ диверсификация “ на газовите доставки и прекръстен на „ Балкански поток “.

Истинската цел, както се вижда от справката на службите е напълно в интерес на Русия, посредством „ eвентуално прекратяване на преноса през Украйна “, в случай че планът бъде завършен в период.

Втората информация от декември 2017 година потвърждава, че още тогава и Борисов и Радев са знаели, че по тази тръба България няма да получи никакъв газ. В нея се споделя, че съветската " Газпром " едностранно е трансформирала параметрите за транспорт на газ през българска територия и целият размер ще се транзитира през България в посока Сърбия, Гърция и Македония, като „ количества за вътрешния пазар не са планувани “.



Нито президентът, нито министър председателят, нито ръководителят на Народното събрание тогава Цвета Караянчева не са реагирали на този диктат. Напротив, всички старания на кабинета Борисов бяха хвърлени, с цел да се построи тръбата в изискуемият от Кремъл период – декември 2020 година

Въпреки че е осведомен с констатацията на ДАНС, че газ за България няма да има, Борисов приказва обществено напълно друго. На 1 юни 2020 твърди, че тръбата ще докарва газ „ от разнообразни източници – от Съединени американски щати, Русия, Азербайджан, Катар, Саудитска Арабия ", пишат сътрудниците от " Бърд ". 

От през вчерашния ден и водачите на Демократична България, и тези на " Продължаваме промяната " не стопират мненията си и в ефира, и в обществените мрежи с едно искане - следствие и арести поради политиката, водена във връзка с " Балкански поток ":

" Още в първите дни на новия парламент ще предложа да се сформира парламентарна анкетна комисия, която да обясни какви са нанесените вреди на българската национална сигурност от дейностите на премиера Бойко Борисов, с които е сложил българската страна в енергийна взаимозависимост от Русия и обслужил проектите на Путин за война против Украйна и цивилизования свят.

Днес Парламентът е единствения орган в страната, който би могъл транспарантно да обясни истината за това закононарушение срещу републиката, защото явно прокуратурата на Гешев прикрива незаконната активност на Борисов ", написа ръководителят на ДСБ ген. Атанас Атанасов. 

Заместникът на Христо Иванов (Да, България - б.р.) Ивайло Мирчев пък разяснява, че единствената цел на тази тръба е била да се построи, с цел да може Украйна да бъде заобиколена и Владимир Путин умерено да стартира пълномащабна война против страната. 

" Заключенията в отчета на ДАНС са разумни и 5 година по-късно виждаме, че от контраразузнаването са били безусловно прави. Фрапиращото е друго -

за какво ББ и Радев, знаейки за този отчет не вършат нищо, а обслужват интереса на Путин и в последна сметка газовият байпас на Украйна е издигнат и то за сметка на българските данъкоплатци, обилно финансирали настояването на Русия с 3 милиарда лева?

Тези дни още веднъж във значима тематика се трансформира противозаконният арест на Борисов. Е, можеше да се извърши и по-адекватен арест на ББ, в случай че вместо да се работи прочувствено, взаимно с ДАНС и на база дейностите му с Турски поток бяха събрани задоволително доказателства за ролята му не просто в ощетяването на страната с 3 милиарда, само че и в подкрепяне подготовката на Путин за навлизане в Украйна.

Днес артистът на републиката е в нова роля - той е евроатлантик №1 и бори " неприятните руснаци ", които до момента в който бе на власт обилно обслужваше. Като министър председател ББ имаше две съществени цели - да лети с хеликоптер над Турски поток и да дава нареждания на Pi Ar Sevi - " Снимай, снимай да покажа след това на Путин какъв брой бързо работим ", а по-късно да гони съветския президент по коридорите в Истанбул, с цел да му покаже фотоси от съвсем готовата тръба.

Днес Борисов е НАТО-то на републиката. За него това е като обичаната му игра белот - вдигаш хазартно на " всичко коз ", дават ти контра, " вътре " си, само че най-после се държиш все едно си победил. Време е да разберем, че Борисов лъже освен на карти, лъже и като политик, лъже народа си. От това губи България, губим всички ", прибавя Мирчев. 
ТЕМА преди 19 часа 3103 преди 24 часа 4051 преди 2 дни 5326
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР