Докладът за сигурността за 2016 г. е страшно закъснял и

...
Докладът за сигурността за 2016 г. е страшно закъснял и
Коментари Харесай

Карадайъ обяви доклада за национална сигурност за много закъснял

Докладът за сигурността за 2016 година е ужасно просрочен и това е първата опасност за националната сигурност. Това сподели ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на разискването на отчета за националната сигурност на България за 2016 година

„ Поставеният за разглеждане годишен отчет за положението на националната сигурност през 2016 година има за съществена цел да показа оценките за изпълнителната власт за рисковете, заплахите и заканите, за успеваемостта на политиката за национална сигурност, както и за дейностите, които институциите на държавната власт възнамеряват да подхващат през идващия интервал, т.е. през 2017 година “, сподели Карадайъ.

По думите му, имайки поради, че остават три месеца до края на годината, този отчет е ужасно просрочен. Карадайъ акцентира, че Движение за права и свободи не може да одобри, че ефикасното противопоставяне на радикализацията изисква създаване на система за ранно сигнализиране на прояви. Той попита за какво отчетът мълчи за дейностите на националистически обединения в страната.

„ Липсва ясна позиция и тактика за основаване, поддържане на междусъседските връзки на страната “, съобщи Карадайъ.

По думите му в този момент България има опцията да се прояви със тактиката за разширението на Европейски Съюз. Той разясни, че оценките на Движение за права и свободи за отчета са сериозни и Движение за права и свободи няма да го поддържа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР