Докладът за състоянието на отбраната, е достатъчно критичен, достатъчно ясен.

...
Докладът за състоянието на отбраната, е достатъчно критичен, достатъчно ясен.
Коментари Харесай

Състоянието на армията: Остаряла техника и липса на кадри, но с положителен хоризонт

Докладът за положението на защитата, е задоволително сериозен, задоволително явен. Разбира се, случиха се и положителни неща и това, че защитата стана приоритет, е извънредно значимо. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ген. Константин Попов, ръководител на комисията по защита в Народното събрание, по отношение на бъдещето на българската войска.
Най-важното, което чакаме да се случи, са плановете за капиталови разноски. Много е значима тази година за положението на армията, безапелационен бе ген. Попов. Сухопътни войски са типът на въоръжените сили, които най-вече се виждат. Техниката е остаряла, това е първото. Нямаме задоволително искащи да постъпят в армията, имаме сериозен недокомплект. Няма по какъв начин да се случи обаче всичко това за един ден. Важно е да се види наклонността, а тя е добре обрисувана - усилиха се възнагражденията и в действителност военнослужещите да бъдат почтено заплатени и да има отношение към тях , разяснява Константин Попов.
Увеличихме възнаграждението с 10%, следващата година се чака сходно нарастване. В системата за защитата имахме един застой. Трябва да заделяш пари за защита. Това, което прави държавното управление, е почтено за почитание - търси се една уравновесена политика. Приветствам това, че защитата стана приоритет, означи генералът.
Имаше интервал, в който никой не мислеше, че ще има бъдещи спорове и на всички места, в това число в НАТО, бюджетите бяха понижени. Имаше и финансови рецесии. Субективните аргументи, свързани със положението на армията, са свързани с това, че с цел да строиш една войска, ти би трябвало време. Сега е даден явен небосвод , сподели Попов.


По думите му България в действителност е закъсняла с плановете за рационализация на армията . Тази година, в случай че нямаме триумф, това ще сложи под въпрос политиката на държавното управление в бранш " Отбрана ", разясни още ръководителят на отрасловата комисия в Народното събрание.
Според мен няма по какъв начин да желаеме оставката на министър, който желае да модернизира бранша , за който дава отговор, разяснява още ген. Попов във връзка желаната оставка от страна на водача на " Воля " Веселин Марешки на военния министър Красимир Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР