Докладът за националната сигурност на правителството, който трябва да бъде

...
Докладът за националната сигурност на правителството, който трябва да бъде
Коментари Харесай

Парламентарната комисия по култура не одобри доклада за националната сигурност

Докладът за националната сигурност на държавното управление, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание не е признат от парламентарната комисия по просвета. Това бе употребявано от организацията news-front, който е един от уеб сайтове с съветска агитация, съгласно европейската комисия, който разгласи, че отчетът е " блокиран " в българският парламент и провежда митинги.

Това, че отчетът не е признат от комисията, не значи, че той е блокиран от гласоподаване в пленарна зала, изясни депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Достатъчно е да бъде признат от която и да е друга комисия с цел да влезе за разглеждане в пленарна зала. Според Биков той е отритнат поради отсъствието на няколко депутати.

" Бомбата " за вредата на отчета за културните връзки сред двете страни е " хвърлена " на съвещанието на комисията от депутата от Българска социалистическа партия Александър Симов. " В този отчет е записано, че културното съдействие е заплаха за България. Това е малоумно ", разяснява Симов в свое интернет предаване. Изказването му на съвещанието на комисията е било в този ред на мисли. В оригинала на отчета написа, че за задълбочаването на рецесията в връзките сред Европейски Съюз и Русия, след анексирането на Крим " спомагат интензивните опити на Русия за възобновяване и разширение на сферите на въздействие, посредством дейности във военната, икономическата и културната сфера, представяни в някои случаи като равноправно и взаимно преференциално съдействие и даже, като помощ за отбрана на националната сигурност и суверенитет ".

Авторите на отчета пишат, още че са обезпокоени и от " опитите на непознати страни за образуване на публично мнение, посредством дезинформация, пропагандни акции, медийна операция, потребление на обществените мрежи за лансиране на подвеждаща информация, финансиране на партии и популистки организации, начинания на популистки партийни водачи за манипулиране на групи гласоподаватели и за предизвикателство на комплициране измежду популацията и други " В документа обаче не са посочени самите страни употребяващи гореописаните принадлежности.

Биков счита, че " под културно " се има този поради точни вид интервенции, като публикацията в " Нюзфронт ". Самият уебсайт се популяризира, като осведомителната организация на " Новорусия " и бе основан в интервала на анексиране на Крим от Русия и започването на сепаратистката война в останалите елементи на Украйна. Той има версии на няколко езика.

Авторката на обявата Ася Иванова е основала във фейсбук и страница за митинг против отчета " България обича Русия! Русия не ни е зложелател! " пред посолството на Съединени американски щати на 20-ти септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР