Докладът в общата си част критикува голяма част от държавите.

...
Докладът в общата си част критикува голяма част от държавите.
Коментари Харесай

Десислава Ахладова: ЕК критикува и Малта, Кипър, Люкесмбург и Хърватия. Фокусът не е върху България

Докладът в общата си част подлага на критика огромна част от страните. Фокусът не е върху България, върху корупцията в България, върху правосъдната система на България. Критикуват се страни като Малта, Кипър, Люкесмбург, Хърватия. И във всички тези страни също има какво да се желае.
Това съобщи в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия министърът на правораздаването Десислава Ахладова във връзка евродоклада за върховенството на закона у нас.

Какъв коментар за митингите в България направи преди по-малко от месец изданието MaltaToday, може да видите.

" От оповестяването на отчета аз твърдо застанах на позицията, че той е справедлив. От една страна признава промените, които държавното управление прави през последните години, само че въпреки това показва какво още да създадем. ", сподели още тя.

Според правосъдния министър в интервал от 5 години страната ни поредно извършва рекомендациите на Венецианската комисия. Тя не се съгласи с изказванието, че към България рецензиите са повече.

" В Ирландия в края на 2019 година е основан самостоятелен правосъден съвет. Откога ние имаме самостоятелен правосъден съвет - 2015 г.-2016 година, с промените на Закона за правосъдната власт. ", даде образец Ахладова.

Тя разяснява още, че хората в цяла Европа желаят да няма корупция и митинги.

По време на присъединяване на министър Ахладова в предаването на Българска национална телевизия постройката на малкия екран бе обградена от протестиращи, които желаеха да беседват с нея. Час след привършване на ефира министърката не бе излязла от нито един от формалните входово/изходи на националната институция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР