Докладът ще бъде обективен, ще се отчетат положителни неща -

...
Докладът ще бъде обективен, ще се отчетат положителни неща -
Коментари Харесай

Захариева очаква обективен доклад за правосъдието от ЕК

Докладът ще бъде справедлив, ще се отчетат позитивни неща - те не са малко през тази година, сигурно има какво ще да се желае, ние не го отхвърляме. Не може да се каже, че няма никакъв прогрес, само че е хубаво е да се показват позитивните неща. Това съобщи министърът на външните работи и вицепремиер по правосъдните въпроси Екатерина Захариева по отношение на упования отчет от Европейската комисия за напредъка на страната ни в региона на правораздаването.
Тя посочи, че страната ни няма да успее да извърши всички 17 рекомендации, които бяха дадени, с цел да падне механизма на наблюдаване, само че още веднъж напомни, че са направени редица други дейности, като измененията в Наказателния кодекс .
Относно вота на съмнение към държавното управление от страна на Българска социалистическа партия Захариева разяснява пред bTV, че работата на опозицията е да подлага на критика, само че задачата на Българска социалистическа партия не е да се бори с корупцията.
Във връзка с нападението над български жител от турски митничар Захариева заяви, че прокуратурата е почнала следствие и са конфискувани записи от видеонаблюдението.
По мотив оставката на министъра на опазването на здравето проф. Николай Петров Захариева изрази страдание за случилото се и сподели, че това е било негово персонално решение, с цел да резервира имиджа си.
В коментар за обстановката в Каталуния министърът на външните работи съобщи: " Нямам подозрение в испанското правораздаване - в случай че човек смята, че не е направил нищо, би трябвало да застане там. Когато се подстрекава за нещо, би трябвало да се носи отговорност и да си там, да го защитаваш. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР