Докладът, с който се разглеждат възможните причини за катастрофата с

...
Докладът, с който се разглеждат възможните причини за катастрофата с
Коментари Харесай

Засекретиха доклада с причините за катастрофата на военния Ми-17

Докладът, с който се преглеждат вероятните аргументи за злополуката с военния хеликоптер Ми-17, е засекретен. Това оповестиха от Министерството на защитата. 
 По-малко от половината водачи в армията летят  Прокуратурата проверява механически проблем при злополуката с военния Ми-17  Падналият вертолет ремонтиран от Терем и две съветски компании за 4 млн. лева
При случая на 11 юни починаха двамата водачи капитан Пламен Пантилеев и капитан Стоян Неделчев.

Комисията за следствие на авиационното произшествие е приключила работата си и отчетът ще бъде възложен на Военно-окръжна прокуратура - Пловдив. Окончателното умозаключение за аргументите за злополуката ще бъдат дадени от Военно-окръжна прокуратура – Пловдив след привършване на досъдебното произвеждане, прецизират от МО.

Първоначалните версии и на прокуратурата, и на министерството сочеха към техническа нередовност. Близо месец по-късно военният министър Красимир Каракачанов разгласи, че към този момент е обезверен във връзка с тази версия. 

Както стана ясно хеликоптерът е минал главен ремонт през 2016 година. Поръчката за 3.7 млн. лева без Данък добавена стойност е извоювана от " Терем " ЕАД, която е благосъстоятелност на Министерството на защитата. 

Междувременно тази заран от ВМА в положително здравословно положение бе изписан офицерски претендент Алексей Каменов, борден механик на авариралия хеликоптер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР